Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze laikā no 15. līdz 17. martam piedalās NB8 valstu parlamentu spīkeru sanāksmē Ukrainā

Ukrainā šobrīd norisinās Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu priekšsēdētāju sanāksmē. NB8 valstu parlamentu augstākās amatpersonas tiekas Ukrainā, lai klātienē apliecinātu nemainīgo atbalstu šīs Austrumu partnerības valsts teritoriālajai integritātei un ar amatpersonām pārrunātu situāciju Austrumukrainā.

 

Vizītes ietvaros Saeimas priekšsēdētājas biedram plānotas tikšanās ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju Volodimiru Groismanu (Volodymyr Groysman), kā arī ar parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Hannu Hopko (Hanna Hopko) un Eiropas integrācijas komisijas priekšsēdētāju Andriju Artemenko (Andrii Artemenko) un abu komisiju deputātiem. Ukrainas parlamentā paredzēta tikšanās arī ar frakciju vadītājiem.

 

Tāpat G.Daudzem vizītes laikā plānota tikšanās ar Ukrainas Tiesībsarga biroja ģenerālsekretāru Bogdanu Kriklivenko (Bohdan Kryklyvenko) un Eiropas Padomes pārstāvniecības Ukrainā ģenerālsekretāru Tūrbjērnu Jaglandu (Thorbjørn Jagland).

 

Vizītes ietvaros NB8 valstu parlamentu augstākās amatpersonas apmeklēs Maidana laukumu, lai noliktu ziedus, godinot kritušos.

 

NB8 formāts apvieno piecas Ziemeļvalstis - Dāniju, Islandi, Norvēģiju, Somiju un Zviedriju un trīs Baltijas valstis - Latviju, Lietuvu un Igauniju, un tajā aktīva sadarbība notiek kopš 90.gadu sākuma. NB8 ietvaros notiek regulāras premjeru, parlamentāriešu, ministru un citu amatpersonu tikšanās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: