Jau janvāra otrajā dienā vairākās meteoroloģisko novērojumu stacijās pārspēti maksimālās gaisa temperatūras rekordi, kopumā mēneša pirmā dekāde bija 2,4 grādus siltāka par normu, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Kopumā vidējā gaisa temperatūra pirmajā dekādē bija mīnus 1,7 grādi. Dekādes pirmajā pusē gaisa temperatūra bija lielākoties virs nulles, bet no 5. janvāra tā pazeminājās un diennakts vidējā gaisa temperatūra noslīdēja līdz mīnus 11 grādiem. Uz dekādes beigām atkal Latvijā ieplūda siltākas gaisa masas, tāpēc gaisa temperatūra paaugstinājās vidēji par 10 grādiem.

Mēneša pirmās desmit dienas bija nokrišņiem bagātas - kopumā izkrita 32,5 milimetri nokrišņu, kas ir 204% no dekādes normas. Piemēram, 9. janvārī Rucavas, Skrīveru un Sīļu novērojumu stacijās diennakts nokrišņu daudzums bija lielāks par visas dekādes normu. Tomēr, par spīti lielajam nokrišņu daudzumam, sniega segas biezums bija no 0% pašos valsts rietumos līdz 78% no normas galējos austrumu rajonos.

Gads sācies arī ar diezgan brāzmainu vēju - 2. un 3. janvārī vēja brāzmu vidējais ātrums valstī bija 18 metri sekundē, bet Kolkā ātrums sasniedza 24 metrus sekundē, kas atbilst vētras spēkam.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: