12. martā plkst. 18.00 Pārventas bibliotēka aicina uz tikšanos ar fotoizstādes „Lielās pilsētas mazā dzīve” autori Jekaterinu Karpovu.

„Lielās pilsētas mazā dzīve” ir Jekaterinas Karpovas autorprojektu „Mana pilsēta” (2010) un „Pilsētas stāsti” (2012) turpinājums. Abi līdzšinējie fotoprojekti veltīti Ventspilij un ventspilniekiem un atspoguļo pilsētas pagātni caur cilvēku personīgajiem stāstiem. „Lielās pilsētas mazā dzīve” ir veltījums šodienai, mēģinājums ieskatīties Ventspils ikdienā - klusā, mierīgā, neievērojamā, neizskaistinātā, dzīvē, ko ikdienas steigā mēs nepamanām, vai arī negribam pamanīt.

 

Fotoizstāde ir savdabīgs filozofiskais pētījums par to, kā ikdienā izskatās „pilsēta ar rītdienu”. Izstāde ir personīgā mākslinieciskā skatījuma atspoguļojums, mēģinājums pierādīt, ka Ventspils ir ne tikai skaista bilde, bet arī ar savu īpašo dvēseli apveltīta vide. „Lielās pilsētas mazā dzīve” ir pretstats tradicionālajai izpratnei par pilsētas bildēm – tā ir iepazīšanās ar citādāku Ventspili, mēģinājums saskatīt un iemīlēt „pilsētu ar ikdienu”.

 

„Ventspilij ir dvēsele, un tā neparādās mākslīgi veidotajos objektos, bet sastāv no mūsu sadzīves, no lietām, kas nepieciešamas, lai mēs eksistētu. Tā slēpjas daudzstāvu māju pagalmos un privātmāju rajonos, tuvas un tālas pagātnes mantojumā, vienkāršo pilsētas iemītnieku sejās, cilvēku klātbūtnes atstātajās pēdās,” – apgalvo fotomāksliniece. Savās melnbaltajās fotogrāfijās, pasniedzot tās ar mīlestību pret savu pilsētu, Jekaterina atspoguļo pilsētas neredzamo dzīvi, ikdienu, ko nevar ieraudzīt reklāmās un krāsainos tūrisma bukletos, iepazīstina ar svešu un reizē tik pazīstamu Ventspili.

 

Jekaterina Karpova (Tīna Karpova) ar fotomākslu nodarbojas kopš 2001. gada. 2009. gadā absolvējusi Latvijas Lauksaimniecības Universitāti, iegūstot profesionālā bakalaura grādu ainavu arhitektūrā. 2014. gadā, izstrādājot pētījumu ar fotomākslas palīdzību, Jekaterina ieguvusi mākslas maģistra grādu Liepājas Universitātē.

 

Izstāde Pārventas bibliotēkā būs apskatāma līdz 10. aprīlim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: