Vērīgākie iedzīvotāji pamanījuši pilsētā iezīmētus kokus un jautā, kādēļ tā un kas ar tiem tiks darīts. P/i „Komunālā pārvalde” skaidro, ka iezīmēti ir tie koki, kurus nepieciešams sakopt pirms pavasara sezonas.

Komunālā pārvalde” veikusi pilsētas stādījumu apsekošanu un speciālisti fiksējuši tos kokus, ko nepieciešams sakopt. Lielie vēji, nokrišņi un mainīgi laika apstākļi negatīvi ietekmējuši ne mazums koku pilsētā - dažiem nolauzti zari, citiem tie noliekušies virs laternām un tās aizsedz, dažiem noliekušies tā, ka apdraud pat ēkas.

 

Pilsētā konstatēti arī slimi un nokaltuši koki, piemēram, Dzirnavu laukumā liepa ar bojātu, iztrupējušu stumbru, Reņķa dārzā liepa ar atvērušos stumbru, Kroņa ielas skvērā nokaltušas priedes, Pils ielā pie bibliotēkas koki ar izpuvušiem stumbriem un nokaltušiem zariem, kā arī atsevišķās ielās blakus dzīvojamām mājām, piemēram, Katoļu ielā 49 Holandes gobai konstatēta vēža slimība, Lielajā prospektā 60 liepas ar iztrupējušu vidu, Mazā zvaigžņu ielā 35 nokaltis ozols u.c.

 

Februāra beigās uzsākta bojāto koku un bīstamo zaru zāģēšana, kā arī zaru apzāģēšana pie laternām dažādās vietās pilsētā, tāpat tiks veikta koku vainagu sakopšana Jaunpilsētas laukumā un Bērnu pilsētiņas teritorijā. Prioritāri apzāģējot vai nozāģējot bīstamos kokus vai to zarus, plānots visus nepieciešamos koku sakopšanas darbus paveikt līdz aprīļa vidum.

 

P/i “Komunālā pārvalde” aicina iedzīvotājus neraizēties par koku zāģēšanas darbiem pilsētā, jo par katra koka likteni rūpīgi un atbildīgi lemj Ventspils pilsētas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija, kurā piedalās gan vides speciālisti, gan ainavu arhitekti, mežzinis un pilsētas dārzniece, tādēļ varam būt droši par koku saglabāšanas vai nozāģēšanas pamatotību. Turklāt parasti, plānojot kāda koka nozāģēšanu, tiek paredzēts tā vietā iestādīt jaunu koku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: