Gaisa temperatūrai paaugstinoties un atkausējot sniega kārtu, pilsētā vietām var novērot, kādus nedarbus ziemā sastrādājuši cilvēki. P/i „Komunālā pārvalde” joprojām veic zem sniega segas atsegušos atkritumu savākšanu, un to lielā daudzuma dēļ aicina palīgā arī pagaidu algoto darbaspēku.

Ziemas sezonā, kad laika apstākļi ir mainīgi, atkritumu savākšanu veikt ir grūtāk, tādēļ sētnieki ir gatavi, ka iestājoties atkusnim, atkritumu daudzums varētu būt lielāks, taču māc bažas, ka cilvēki izmanto balto sniega segu sava slinkuma labā un izmet atkritumus, kur pagadās, cerot, ka sniega sega tos nosegs. Tomēr tā vis nav - sniega segai sarūkot, piesārņojums atsedzas un rada nepatīkamu un nepievilcīgu skatu.

P/i „Komunālā pārvalde” jau iepriekš informēja, ka aktīvi piesārņotāji ir arī zemledus makšķernieki, kas sava hobija īstenošanai iecienījuši Ventas upi. Lai gan bļitkotāju ērtībām Ventas upes krastā tika novietoti atkritumu konteineri, zemledus makšķerēšanas draugi atkritumus atstāja turpat upes krastā vai uz ledus, kā rezultātā atkušņa laikā viss piesārņojums var nonākt ūdenī un apkārtējā vidē.

Nepieminēt nevar arī pēdējā laikā salīdzinoši bieži konstatētos apzinātas ļaunprātīgas piesārņošanas gadījumus atsevišķos privātmāju rajonos un deviņstāvu dzīvojamo māju rajonā, kad iedzīvotāji izmet savus sadzīves atkritumus pie daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpām, pie kaimiņu mājas vai grāvī. Piesārņojums atsevišķos privātmāju rajonos izraisījis pat māju un ielu applūšanu ar atkritumiem aizdambēto grāvju caurteku dēļ.

Atkritumu savākšanai komunālie Labklājības ministrijas programmas „Algotie pagaidu sabiedrības darbi” ietvaros aicina palīgā pagaidu algoto darbaspēku, jo atkritumu daudzums ir tiešām liels. Pašvaldības iestāde aicina arī pilsētas iedzīvotājus sakārtot saviem īpašumiem pieguļošās teritorijas un ielāgot, ka atkritumus jāizmet tiem paredzētajās vietās. Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti pārliecināties, ka par viņa īpašumā vai apsaimniekošanā esošo īpašumu ir noslēgts līgums par atkritumu apsaimniekošanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: