Janvāra otrajā dekādē Latvijā valdīja aukstums, tādējādi dekādes vidējā gaisa temperatūra kopumā bijusi 6,6 grādus zem normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Visu perioda dienu vidējā gaisa temperatūra bija 3 līdz 11 grādus zemāka par ilggadējiem vidējiem rādītājiem, viszemāk noslīdot 19. janvārī. It sevišķi auksts laiks bija Austrumlatvijā - Vidzemes augstienē dekāde bija 8,4 grādus aukstāka par normu, bet 19. janvārī - 15 grādus.

Aizvadītajā dekādē Zosēnos tika sasniegta arī pagaidām šai ziemā viszemākā minimālā gaisa temperatūra Latvijā - naktī uz 19. janvāri gaisa temperatūra pazeminājās līdz mīnus 26,7 grādiem, bet naktī uz 20. janvāri - mīnus 27 grādiem.

Dekādes nokrišņu daudzums kopumā Latvijā bija 66% no normas ar teritoriālām svārstībām no 33% Ventspilī un Salacgrīvā un 36% Rīgā līdz normai un nedaudz virs tās pašos Latvijas dienvidaustrumos.

Lielāka un visu Latviju aptveroša snigšana bija 11. janvārī un 15. janvārī, bet pārējās dienās sniegs bija vietām un neliels. Sniega sega visu dekādi klāja visu Latviju. Šorīt visbiezākā tā bija Vidzemes un Alūksnes augstienēs, kur tā sasniedza 28 līdz 31 centimetru, bet Rīgu klāja 11 centimetrus biezs sniegs, savukārt vismazāk sniega bija Daugavpilī, Ventspilī un Liepājā - 7 līdz 8 centimetri - un Kolkā - 4 centimetri.

Janvāra otrās dekādes vēja ātrums bija jūtami mazāks par normu, vislielāko brāzmu ātrumu - 19 metrus sekundē - sasniedzot 11. janvārī Kolkā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: