Naktī no 23. uz 24. decembri Ventspilī sniga un puteņoja, uz ielām veidojot sniega sanesumus. Atbildīgie dienesti jau uzsākuši sniega tīrīšanu pilsētā.

Saskaņā ar meteoroloģijas datiem - Ventspilī joprojām ir biezākā sniega sega – aptuveni 27-28 cm. 25. decembrī sinoptiķi sola nokrišņus slapja sniega vai pat lietus veidā, kā arī vēja pieņemšanos spēkā.

Pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts informē, ka šobrīd tiek tīrītas A un B klases ielas. Sniega tīrīšanā jau no plkst. 4.00 nodarbinātas 3 tehnikas vienības - 2 smagās automašīnas, kas aprīkotas ar sniega stumšanas lāpstu un tehniskās sāls kaisīšanas iekārtu un viena traktortehnikas vienība. Sniega tīrīšanu pilsētā apgrūtina vēja brāzmas, kas notīrītās teritorijas atkal aizputina.

Sniega tīrīšanā šobrīd nodarbinātas četras smagās automašīnas, kas aprīkotas ar sniega stumšanas lāpstu un tehniskās sāls kaisīšanas iekārtu. Traktortehnikas vienības, kas sniega tīrīšanā bija iesaistītas dienas laikā, savu darbu ir paveikušas.

Naktī no 24. uz 25. decembri sniega sanesumu tīrīšanai un ielu kaisīšanai ar tehnisko sāli tiks piesaistīta vēl viena smagā automašīna. Šajā naktī tiks veikta pastiprināta Tilta dārza tīrīšana, lai 25. decembrī plkst. 16.45 ventspilnieki un pilsētas viesi tur varētu pulcēties uz Tilta svētkiem.


Lai organizētu sniega izvešanu teritorijās, kas nav pašvaldībai piederošas, iespējams zvanīt uz pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts". Tālrunis uzziņām: 63622681. Tāpat pa šo tālruni iedzīvotāji var informēt pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" par neattīrītajām teritorijām.

Par nenotīrītiem jumtiem vai iekšpagalmiem lūdzam zvanīt savas mājas apsaimniekotājam. Pašvaldības SIA "Ventspils nekustamie īpašumi" Ekspluatācijas daļas tālruņi 63629553, 63622588 vai 63663338 (Pārventa).


Ja kāda koplietošanas platība līdz šim vēl nav iztīrīta, lūdzam iedzīvotājus informēt p/i „Komunālā pārvalde” pa tālruni 63624269.

Pašvaldības SIA "Ventspils nekustamie īpašumi" veic uzņēmuma apsaimniekošanā esošo dzīvojamo un nedzīvojamo namu iekšpagalmu mehānisku attīrīšanu no sniega, kā arī apsaimniekošanā esošo namu jumtu tīrīšanu no sniega un/vai ledus. Iekšpagalmu mehānisko tīrīšanu veic SIA "Volts-1", SIA "BKB Pakalpojumi", pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" un SIA"Storents", savukārt jumtu tīrīšanu veic SIA "Karlson-2" un SIA"Cirtnis".

Smagās automašīnas, kas aprīkotas ar sniega stumšanas lāpstu un tehniskās sāls kaisīšanas iekārtu, veic galveno pilsētas ielu brauktuvju attīrīšanu un kaisīšanu ar tehnisko sāli, savukārt traktortehnikas vienības veic mazākas nozīmes pilsētas ielu tīrīšanu, kā arī tīra publiskos stāvlaukumus, daudzdzīvokļu māju iekšpagalmus, ielu stāvlaukumus un iebrauktuves.

Būtiski atzīmēt, ka Ventspilī visu diennakti tiek nodrošinātas tehnikas vienības dežūras un atbildīgie darbinieki dežūru laikā regulāri apseko ielu stāvokli.

Iedzīvotājus aicināti būt saprotošiem un turpināsim informēt par sniega tīrīšanu Ventspils pilsētā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: