Projektā „Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta” uzsākta pilsētas maģistrālā ūdensvada un kanalizācijas tīkla būvniecība pēdējos, no jauna izbūvējamajos un rekonstruējamos ielu posmos.

Turpmāk, pateicoties nozīmīgam Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumam, saņemt mūsdienu prasībām atbilstošus un centralizētus ūdenssaimniecības pakalpojumus varēs mājsaimniecības Kameņu ielā, Jēkaba ielā posmā no Zvaigžņu līdz Bebru ielai, Pasiekstes ielā posmā no Vārves līdz Dīķu ielai un Cīruļu ielā posmā no Kalēju līdz Līgatnes ielai.

 

Savukārt Kuldīgas ielā posmā no Inženieru ielas līdz Kalēju ielai un Katoļu ielā posmā no Jūras ielas līdz Rīgas ielai jau uzsākta rekonstrukcija vecajam ūdensvadam, kā arī tiek izbūvēts jauns kanalizācijas tīkls.

Šajos ielu posmos kopumā no jauna tiks izbūvēts 1,3 km un rekonstruēts 2 km maģistrālā ūdensvada un kanalizācijas tīkla par 655 tūkstošiem LVL bez PVN. Tādējādi 78 mājsaimniecībām tiks nodrošināts kvalitatīvs dzeramais ūdens un sadzīves kanalizācijas novadīšana centrālā tīklā, no tām 46 būs jauni ūdensvada pieslēgumi un 61 jauns kanalizācijas pieslēgums.

Darbu pabeigšana Gāliņciema objektos plānota š.g. augusta beigās, bet sarežģītāko objektos – Kuldīgas ielā un Katoļu ielā, darbi varētu turpināties līdz oktobrim.

Kopumā projektā „Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta” 2011.gadā no jauna tiks izbūvēti un rekonstruēti ūdensvada un kanalizācijas tīkli 47 ielu posmos ar kopējām izmaksām 4,9 milj. LVL bez PVN.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: