Ventspilī centralizētu ūdenssaimniecības pakalpojumu pieejamības rādītājs ir tuvu simts procentu atzīmei, un tas ir viens no augstākajiem valstī, tomēr joprojām ir attālāki un mazāk apdzīvoti pilsētas rajoni, kuru iedzīvotāji ar nepacietību gaida iespēju pieslēgties pilsētas centralizētajai ūdenssaimniecības sistēmai. Šo iespēju šogad sagaidījuši daļa Krievlauku un pilsētas DR rajona iedzīvotāju.

Ņemot vērā tieši Krievlauku iedzīvotāju lūgumus vairāku gadu garumā, pašvaldības SIA ŪDEKA sadarbībā ar Ventspils pašvaldību cītīgi strādāja pie ūdenssaimniecības sakārtošanas nepieciešamības pamatojuma izstrādes arī ne tik blīvi apdzīvotos rajonos, to aizstāvēja un galu galā ieguva iespēju un Eiropas Savienības līdzfinansējumu ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvei arī Krievlaukos.

 

Pašvaldības SIA ŪDEKA civiltiesisko līgumu ar ūdenssaimniecības projektu uzraugošo ministriju Latvijā – Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju –, būvniecības līgumu ar SIA Ostas celtnieks un būvuzraudzības līgumu ar SIA Lakalme par projekta Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, IV kārta īstenošanu noslēdza šī gada martā, bet neilgi pēc tam, aprīlī, tika uzsākti pirmie būvdarbi, kas ilga visu vasaru un noslēdzās tikai oktobra beigās.

 

Projekta ietvaros šogad tika izbūvēti jauni ūdensvada un kanalizācijas tīkli deviņos ielu posmos Krievlauku rajonā un trīs ielu posmos Piejūras kempinga rajonā.

Pateicoties sadarbībai ar Ventspils pašvaldību, šajos ielu posmos vienlaikus tika sakārtota un uzlabota arī ielu infrastruktūra – izbūvēts jauns betona bruģakmens segums un lietus kanalizācijas novadsistēma, ierīkots apgaismojums, sakārtotas nomales. Šogad atjaunotais Piejūras kempinga, kā arī Krievlauku rajons ieguvis pavisam citu izskatu – pievilcīgu un modernu.

 

Ūdenssaimniecības projekta ceturtās kārtas kopējās izmaksas ir 2,4 miljoni eiro (ar PVN), tai skaitā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējums – 1,5 miljoni eiro, pārējais – pašvaldības SIA ŪDEKA līdzfinansējums.

 

Puse jau pieslēgušies

 

ŪDEKA izsaka pateicību Krievlauku iedzīvotājiem par izrādīto aktivitāti – pirms projekta īstenošanas izplatītajās aptaujas anketās izteiktie apgalvojumi par sniegto iespēju izmantošanu un pieslēgšanos izbūvētajiem tīkliem pašlaik attaisnojas.

 

Ar pieeju kopējai ūdenssaimniecības sistēmai Krievlaukos nodrošinātas 62 mājsaimniecības, un no tām aptuveni pusei jau izbūvēti pieslēgumi un lielākajai daļai noslēgti arī abonentu līgumi.

 

Tā kā tehniskie noteikumi izsniegti kopā 48 mājsaimniecību īpašniekiem, ŪDEKA prognozē, ka tuvākajā laikā aktivitāti izrādīs arī pārējie.

 

Par iespējām pieslēgt savu īpašumu centralizētajiem tīkliem ŪDEKA aicina interesēties Tehniskajā daļā:

 

Tehniskās daļas kontakti: Tālr. 63607286, E-pasts: udeka@ventspils.lv.

 

PROJEKTU ŪDENSSAIMNIECĪBAS ATTĪSTĪBA VENTSPILĪ, IV KĀRTA LĪDZFINANSĒ EIROPAS SAVIENĪBA. FINANSĒJUMA SAŅĒMĒJS ŠĪ PROJEKTA IETVAROS IR PAŠVALDĪBAS SIA ŪDEKA. PROJEKTA ADMINSITRATĪVĀS, FINANŠU UN TEHNISKĀS VADĪBAS UZRAUDZĪBU NODROŠINA LR VIDES AIZSARDZĪBAS UN ATTĪSTĪBAS MINISTRIJA.

 

Šo sestdien, 15. novembrī, plkst. 14 Lāču ielas un Vidusceļa krustojumā Ventspils pilsētas domes, pašvaldības SIA ŪDEKA un citu iestāžu pārstāvji kopā ar Krievlauku iedzīvotājiem svinīgi atzīmēs ūdenssaimniecības attīstības projekta ieguvumus – sakārtoto ūdenssaimniecību un jaunās ielas.

 

Pasākuma apmeklētājus ar priekšnesumiem priecēs tautā iemīļotais ventspilnieks Kaspars Antess, deju kolektīvs Strautuguns un citi. Būs arī silta tēja un pīrāgi.

 

Krievlauku iedzīvotāji!

Jūs savās pasta kastītēs šonedēļ atradīsiet loterijas biļetes. Nāciet uz pasākumu un ņemiet tās līdzi, jo varbūt tieši jūs iegūsiet pašvaldības SIA ŪDEKA sarūpētos 20 m3 vai 5 m3 apmaksātus ūdens un kanalizācijas pakalpojumus! >>

 

GRAUDU IELA PIRMS UN PĒC BŪVNIECĪBAS

 

LĀČU IELA PIRMS UN PĒC BŪVNIECĪBAS

 

ZAĶU IELA PIRMS UN PĒC BŪVNIECĪBAS

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: