Šā gada martā pašvaldības SIA ŪDEKA uzsāka ūdenssaimniecības attīstības projekta ceturto kārtu, kas paredz ūdenssaimniecības paplašināšanu pavisam kopā 12 ielu posmos. Pašlaik darbi noslēgušies desmit ielu posmos, bet atlikušie divi ielu posmi tiks sakārtoti līdz oktobra beigām.

Projekta Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, IV kārta ietvaros tiek paplašināti kanalizācijas un ūdensvada tīkli rajonos, kuros iepriekš nebija pieejami centralizēti ūdenssaimniecības pakalpojumi – trīs ielu posmos dienvidrietumu rajonā un deviņos ielu posmos Krievlaukos, kopā izbūvējot ap 3,3 km maģistrālā ūdensvada un ap 3,3 km kanalizācijas tīklu, kā arī divas jaunas kanalizācijas sūkņu stacijas.

 

Sadarbībā ar Ventspils pašvaldību šajos ielu posmos vienlaikus tiek sakārtota un uzlabota arī ielu infrastruktūra – izbūvēts jauns segums un lietus kanalizācijas novadsistēma, ierīkots moderns un kvalitatīvs apgaismojums, sakārtota zaļā zona.

Ūdenssaimniecības projekta ceturtās kārtas kopējās izmaksas ir 2,4 miljoni eiro (ar PVN), tai skaitā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējums – 1,5 miljoni eiro, pārējais – pašvaldības SIA ŪDEKA līdzfinansējums.

 

Piejūras kempinga rajons pabeigts, Krievlaukus vēl sakārto

SIA Ostas celtnieks, kas publiskā iepirkuma rezultātā ieguva tiesības noslēgt būvdarbu līgumu, pirmos darbus uzsāka jau šā gada aprīlī. Sākotnēji būvdarbi tika uzsākti Vasarnīcu ielā, lai tie tiktu pabeigti līdz vasaras sezonas sākumam un netraucētu pilsētas viesiem piekļūt Piejūras kempingam. Nedaudz vēlāk darbi sākās arī lielākajā daļā pārējo plānoto ielu posmos.

 

Pašlaik būvdarbi pabeigti un ir izbūvētas apakšzemes komunikācijas, izveidota pievilcīga un funkcionāla ielu infrastruktūra šādos ielu posmos: dienvidrietumu rajonā – Vasarnīcu ielā (Riņķa–Mētru), Mētru ielā, Sila ielā; Krievlauku rajonā – Vidusceļā (Mičurina–Lāču), Vidusceļā (Lāču–Graudu), Lāču ielā, Smilgu ielā, Caunu ielā, Zaķu ielā un Zelmeņu ielā. Bet līdz oktobra beigām darbi tiks pabeigti arī pārējos divos ielu posmos Krievlaukos – Kļavu ielā un Graudu ielā.

 

Ar centralizētiem pakalpojumiem nodrošināti 259 cilvēki

Pēc visu darbu paveikšanas šā gada projekta ietvaros ar centralizētiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem būs nodrošinātas 77 mājsaimniecības un iespēju lietot kvalitatīvus ūdenssaimniecības pakalpojumus iegūs 259 cilvēki.

 

Pašvaldības SIA ŪDEKA Tehniskās daļas tehniskā speciāliste Ginta Bāne informē: «Pašlaik tehniskie noteikumi, kas nozīmē, ka mājsaimniecības īpašnieks izteicis vēlmi organizēt pieslēguma izbūvi un iesniedzis atbilstošos dokumentus, izsniegti 56 mājsaimniecību īpašniekiem. Taču pašlaik faktiskus darbus savos īpašumos veikuši aptuveni puse no tiem. Joprojām gaidām arī pārējo mājsaimniecību īpašnieku iesniegumus, kā arī atgādinām, ka par tīklu izbūves darbiem pasūtītāja teritorijā ir iespējams norēķināties pa daļām.»

 

ŪDEKA aicina mājsaimniecību īpašniekus vērsties uzņēmuma Tehniskajā daļā un vienoties par vislabāko risinājumu mājsaimniecības pieslēgšanai pieejamajiem pakalpojumiem, lai turpmāk varētu lietot tīru un kvalitatīvu dzeramo ūdeni, kā arī novadīt kanalizāciju pilsētas kopējā tīklā.

 

Krievlauku iedzīvotāji atzīmēs ieguvumus

Tā kā pieejamību centralizētajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem, kā arī sakārtotas ielas ar jaunu betona bruģakmens segumu, apgaismojumu un citu labiekārtojumu jo īpaši gaidīja Krievlauku iedzīvotāji, ŪDEKA šā gada 15. novembrī plāno organizēt Krievlauku iedzīvotājiem šajā rajonā izbūvēto ielu svinīgu atklāšanas pasākumu.

 

Kontakti

Tāl. nr. 63607286

E-pasts: udeka@ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: