Šovakar izšķirošo spēli par tiesībām spēlēt FIBA Izaicinājuma kausa Final4 aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, jau trešo reizi tiekoties ar ungāru "Szolnoki Olaj". Sērijā līdz divām uzvarām rezultāts ir neizšķirts - komadna, kas uzvarēs, spēlēs pusfinālā, zaudētājiem Eiropas sezona būs galā.

Pirms nedēļas ventspilnieki savā laukumā smagnēji iesāka, bet pārliecinoši pabeidza, izcīnot uzvaru 82:63. Viesos Šolnokā pārliecinošāks mača finišs padevās ungāriem, kas svinēja uzvaru 82:76, panākot izlīdzinājumu sērijā un atliekot šī pāra uzvarētāja noteikšanu uz pēdējo, trešo maču. Trilleru šajā sezonā BK "Ventspils" basketbolistiem jau tā nav trūcis, bet tagad sarūpēta intriga arī sērijā – atkāpšanās vairs nav ne vienai, ne otrai komandai.

Abu iepriekšējo maču iznākumus izšķīra nianses un zināmā mērā arī veiksme. Ventspilī viesi vienu brīdi nekā nespēja apturēt mājinieku uzbrukumu, bet savus mīnusus rezultātā centās deldēt ar ātriem metieniem, kas gan labumu nedeva. Savukārt Ungārijā pāris reizes šķita, ka tūlīt tūlīt BK "Ventspils" atkal veiks izšķirošo izrāvienu un tiks pie uzvaras, taču galu galā Fortūna savu vaigu pagrieza mājinieku virzienā.

Nedaudz steigas uzbrukumā, nedaudz veiksmes trūkums, nedaudz "nobremzēts" aizsardzībā, un īsā laikā bilde laukumā pilnībā mainījusies. Mājinieku veiksme atmodināja arī karstasinīgos līdzjutējus, kas pilnīgi noteikti palīdzēja "Szolnoki Olja" nosargāt vadību. Tik tiešām, iedevām velnam mazo pirkstiņu...

Diez vai uz trešo maču nedēļas laikā iespējams sarūpēt kādu pārsteigumu (ja nu vienīgi kaut ko galīgi traku), lai gan nav izslēgts, ka treneriem azotē kāda kreicene vēl ir. Protams, abas spēles tiks analizētas, lai atrastu gan to, kas pašiem pielabojums, gan robus sāncenšu spēlē. Gan pēc uzvaras Ventspilī, gan zaudējuma Šolnokā Gundars Vētra neslēpa, ka komanda var spēlēt labāk. Ja paskatāmies statistiku, redzam, ka abos mačos labāk realizējām metienus, taču biežāk kļūdījāmies.

Ja Ventspils spēlē tas neko būtiski mainīt nevarēja, jo jau pēdējās ceturtdaļas sākumā bija skaidrs, ka uzvarēs mājinieki, tad viesos šīs trīs kļūdas tomēr izrādījās ļoti svarīgas. Tiesa, ar lielu brāķa procentu BK "Ventspils" darbojās mača pirmajā pusē, bet pēc pārtraukuma kļūdu skaits gāja mazumā, tomēr varbūt tieši mača sākuma notikumi bija tiem, kuriem pateicoties mājinieki tika pie intriģējošas mača izskaņas ar viņiem laimīgām beigām.

Tomēr šādi mači jāuzvar ar sirdi, turklāt visiem sešiem spēlētājiem – tiem kas laukumā un tam, kas tribīnēs – darbojoties kopā. Atmosfēra Šolnokas hallē pilnīgi noteikti iespaidoja sniegumu laukumā, tā kā atliek vien cerēt, ka arī ventspilniekiem būs pa spēkiem sakurt mazu ellīti. Basketbolisti gan jau zinās, kā to izmantot savā labā.

bkventspils.lv


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: