Sestdien ar maču savā laukumā Baltijas Basketbola līgas regulāro sezonu noslēgs BK "Ventspils basketbolisti", kas savā laukumā uzņems Lietuvas komandu "Kedainiai/Triobet". Mača sākums pulksten 17.

Komandai no Kedaiņiem tā būs otrā spēlē Kurzemē divu dienu laikā, jo piektdien tā viesosjās Liepājā. Interesanti, ka tieši no mača ar Lauvām būs atkarīgs tas, cik liela intriga būs spēlei Ventspilī. Ja liepājniekiem izdevies tikt pie sava ceturtā panākumā līgā, "Kedainiai/Triobet" basketbolisti zaudējuši pat teorētiskas izredzes iekļūt izslēgšanas mačos.

Savukārt, ja uzvarējuši viesi, mačs ar BK "Ventspils" var kļūt par izšķirošo piecinieka noskaidrošanā – Lietuvas klubs var panākt ventspilniekus turnīra tabulā, jo šobrīd komandas rēķinā ir deviņi panākumi, bet BK "Ventspils" izcīnījis 11 uzvaras.

Protams, svarīgi var būt arī tas, ar kādu rezultātu beidzas mačs Ventspilī, jo pirmajā abu komandu cīņā ventspilnieki uzvarēja ar desmit punktu pārsvaru 84:74. Ar iespaidīgu "double-double" izcēlās Sems Vilards, kurš guva 15 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet desmit un vairāk punktu guva pieci ventspilnieki. Gluži tāpat kā "Ventspils" sastāvs, arī Kedaiņu vienība piedzīvojusi ievērojamas izmaiņas, Šobrīd tās rindās ir tikai viens leģionārs – uzbrucējs Deivids Makkū –, bet par komandas ievērojamāko personu acīmredzot jāuzskata bijušais Lietuvas izlases saspēles vadītājs Vids Ginevičs.

Makklū ir komandas labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām (9,25 vidēji mačā), bet labākais punktu guvējs ir aizsargs Vitenis Jasikevičs, kurš vidēji mačā samet gandrīz 12 punktus, kā arī atdod 2,67 piespēles. "Kedainiai/Triobet" komanda izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas, bet kopumā viesos nespēlē daudz sliktāk par mājām – savā laukumā sešas uzvaras 11 mačos, viesos trīs panākumi septiņās spēlēs.

Lai arī kāda būtu šī mača likme, skaidrs, ka BK "Ventspils" basketbolisti tajā centīsies parādīt labāko, uz ko komanda šobrīd ir spējīga. Galu galā, tā būs pēdējā spēku pārbaude pirms FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfināla pirmā mača, kas paredzēts jau nākamajā otrdienā. Pilnīgi noteikti svarīgo Eiropas maču vajag sagaidīt labā garastāvoklī, ar labi padarīta darba sajūtu Baltijas līgā, un to vēlas arī komanda.

Mača sākums pulksten 17. To, kā ierasts, tiešraidē rādīs arī Sportacentrs.com.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: