BK Ventspils basketbolisti tiku pie trešā panākuma FIBA Izaicinājuma kausa Last16 turnīrā, viesos dramatiskā galotnē ar 60:57 pieveicot ZZ Leiden komandu.

Spēlē aizritēja ļoti mazrezultatīvā cīņā, tomēr vadībā gandrīz visas 40 minūtes turējās viesi. Pirmo ceturtdaļu ventspilniekiem izdevās noslēgt savā labā 14:13, ar pluss 1 noslēdzās arī pirmais puslaiks (25:24), bet otrā sākumā BK Ventspils beidzot sāka attālināties. Beidzot labai aizsardzībai izdevās pieplusot arī labu uzbrukumu, Mamadi Diane un Artūram Bērziņam iemest komandas pirmos tālmetienus (pirmajā puslaikā 10/0...) un izvirzīties vadībā 37:29. Varēja panākt vēl lielāku pārsvaru, taču atkal sekoja pamatīga pauze.

Ceturtdaļas beigās un pēdējās sākumā nouguņoja Stīvens Grejs, gūstot 13 punktus pēc kārtas un panākot +6, taču ZZ Leiden spēlētājiem atkal izdevās pietuvoties. Sešu punktu deficītu viņiem arī izdevās sadeldēt mača izskaņā, tomēr ne pavisam. Septiņas sekundes līdz mača beigām Džamars Jangs iemeta vienu no diviem soda metienam, holandieši vēl paguva noorganizēt tālmetienu, bet tas nebija precīzs – 60:57!

Ventspilniekiem tā bija trešā uzvara piecos mačos, bet vietu ceturtdaļfinālā tā vēl negarantēja. BK Ventspils tagad var finišēt vai nu pirmajā vai trešajā vietā grupa, ja, protams, pieņemam, ka EWE Basket pēdējā kārtā arī uzvarēs Holandē. Protams, uz dāvanām gaidīt nevajag, bet gan jāpacīnās par visu pašiem. Citiem vārdiem sakot – nākamajā otrdienā jāapspēlē Roanne Basket un ceļazīme uz izslēgšanas mačiem būs rokā. Te gan jāpiebilst, ka arī francūžiem mačs Ventspilī būs no „būt vai nebūt” sērijas.

ZZ Leiden – BK Ventspils 57:60 (13:14, 11:11, 15:17, 18:18)

 Ventspils: Diane 18 (7ab), Grejs 13, Bērziņš 9, Zaķis 6, Meiers 5 (7ab), Jangs 4, Strēlnieks 2, Vilards

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: