Gada pēdējo maču šodien aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā uzņems BK "Jelgava" spēlētājus. Mačā sākums pulksten 19.

Lai gan komandas turnīra tabulā šķir tikai dažas vietas – ventspilnieki ir pirmie, kamēr jelgavnieki ieņem ceturto vietu -, ir citas pazīmes, kas ļauj domāt, ka nenoliedzamiem favorītiem šajā mačā jābūt laukuma saimniekiem. Zemgales basketbolisti tikuši pie sešiem panākumiem un tikpat reizes piekāpušies sāncenšiem. Savukārt kurzemnieku rēķinā ir septiņas uzvaras un neviena zaudējuma. Ventspilnieki vidēji mačā LBL līdz šim guvuši 96 (!) punktus un ielaiduši 67, bet jelgavnieki spēlējuši neizšķirti – 87:87.

Protams, pārākums arī jāapliecina laukuma, ar ko Latvijas līgas mačos līdz šim, atšķirībā no BBL, Gundar a Vētras padotajiem nav bijušas problēmas. Jādomā, ka BK "Ventspils" spēlētāji tomēr vēlēsies Ziemassvētkus un jauno gadu sagaidīt labā garastāvoklī un gada pēdējam mačam noskaņosies nopietni.

Pārliecinoši labākais punktu guvējs jelgavniekiem ir snaiperis Edgars Krūmiņš, kurš vidēji mačā savāc gandrīz 20 punktus. Labi komandā iejuties liepājnieku izbrāķētais Kails Nelsons, kurš ir komandas labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām. Pie labākajiem punktu guvējiem arī divi spēlētāji, kuriem savulaik bija saistība ar Ventspils basketbolu – Kristaps Kanbergs (13,5) un Mārtiņš Rugājs (13,5). Jelgavas komanda tieši pēdējā mēneša laikā sākusi rādīt saturīgāko sniegumu, uzvarot četrās, no pēdējām piecām spēlēm. Panākums svinēts arī pēdējā spēlē – komanda ceturtajā ceturtdaļā ar 38:8 sagrāva jūrmalniekus, svinot uzvaru 98:65.

Protams, arī šajā mačā būs iespējams pieteikties Škoda Octavia – atnāc, piedalies tālmetiena konkursā, trāpi un brauc uz Rīgu cīnīties par auto.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: