Ceturto zaudējumu BBL čempionātā piedzīvojuši BK Ventspils basketbolisti, kas viesos ar 64:76 piekāpās Utenas komandai Juventus

Pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā, vadībā bija te viena, te otra komanda, taču vairāk par piecu punktu pārsvaru iegūt neizdevās nevienai. Pēc desmit spēles minūtēm tablo rādīja neizšķirtu 19:19, un līdzīgi varēja noslēgties arī puslaiks, tomēr pēdējā minūtē labāk nospēlēja ventspilnieki. Artūrs Strēlnieks atņēma sāncensim bumbu, drīz vien divu punktu vērtu metienu realizēja Stīvens Grejs, bet pēdējā mājinieku uzbrukumā „vāciņu” Gedemina Maceinas metienam uzlika Mārtiņš Meiers – 40:38.

Lielais pārtraukums labumā bija gājis mājiniekiem, kas ātri atguva vadību. Tiesa, viens no pieredzējušākajiem komandas spēlētājiem Dariuss Pakamanis pamanījās izpelnīties nesportisku pārkāpumu pret Todu Abernetiju, taču amerikānis abus sodus meta garām. Nākamais uzbrukums gan bija sekmīgs, taču ″Juventus″ atbildēja iespaidīgāk, trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām panākot pluss 5 (51:46) un piespiežot Gundaram Vētram pieprasīt pārtraukumu. Lielu labumu tas gan nedeva – ceturtdaļa zaudēta 9:22, bet visā mačā komanda nonākusi zaudētājos 49:60...

Grimšana turpinājās arī pēdējās desmitminūtes sākumā. Pirmos punktus ventspilniekiem izdevās gūt vien ceturtajā minūtē, kad no soda metiena līnijas precīzs bija Džamars Jangs, taču skats uz tablo bija gaužām bēdīgs – 51:66.  Līdz mača beigām vēl dažus punktus atspēlēt izdevās, bet, lai lauztu spēles gaitu, ar to bija par maz. Zaudējums 64:76, kas pamatīgi sarežģī komandas situāciju turnīra tabulā.

Patīkamākā ziņa – laukumā atkal atgriezās Sems Vilards. Pirmajā mačā pēc piespiedu atpūtas viņa kontā četri punkti un trīs atlēkušās bumbas. Ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Stīvens Grejs. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: