Pirmajā ULEB Eiropas kausa mačā uzvaru izcīnīt izdevies BK Ventspils basketbolistiem, kas savā laukumā, pateicoties Džamara Janga tālmetienam pēdējā sekundē, ar 75:74 pieveica Mariampoles Azovmash

Apskati foto!

Video - komentāri pēc spēles.

Vilards pirmo metienu netrāpīja, taču ventspilniekiem izdevās izcīnīt atlēkušo bumbu. Pēc atkārtotas izspēles Strēlnieka piespēli trīs punktos pārvērta Bojans Bakičs un maisam gals bija vaļā. Ar enerģisku spēli Gundara Vētras un Mārtiņa Zībarta vīri turpināja sekmīgi uzbrukt, pēc Vilarda un Janga metieniem panākot 7:2 savā labā. Pretinieku leģionāri Rančiks un Rizvičs četrus punktus atspēlēja, taču ventspilnieki daudz un sekmīgi sāka uzbrukt no perimetra. Otro tālmetienu realizēja Bakičs, nekļūdīgs bija Strēlnieks, divreiz precīzs bija Jangs. Pievienojot sekmīgu darbu aizsardzībā, Ventspils pirmo ceturtdaļu noslēdza ar sešu punktu pārsvaru 25:19.

Grejam paliekot saspēles vadītāja postenī un Jānim Strēlniekam nedaudz atpūšoties, viesi otro ceturtdaļu sāka ar agresīvu spēli un guva sešus punktus pēc kārtas. “Azovmash” centrs Rizvičs izlīdzināja rezultātu 25:25, liekot laukumā atgriezties ventspilnieku pamata saspēles vadītājam. Cīņa vairākas minūtes ritēja ar mainīgām sekmēm, līdz Vilards un Strēlnieks atjaunoja četru punktu vadību Ventspilij 35:31. Groza tuvumā bija grūti apturēt Rizviču, Rančiku un Pečerovu, taču no distances garām lidoja visi septiņi viesu metieni un pēc pirmā puslaika trīs punktu vadība 42:39.

Trešais Janga tālmetiens otrā puslaika sākumā dubultoja Ventspils pārsvaru, savukārt aizsardzībā pretinieku nobloķēja Mārtiņš Meiers. Punktu gūšanā aktīvi iesaistoties Strēlniekam un Vilardam ceturtdaļas vidū mājinieku atrāviens palielinājās līdz divpadsmit punktiem 54:42. Pretinieki centās bremzēt ventspilniekus ar zonas aizsardzības palīdzību, tomēr tas noveda pie noteikumu pārkāpumiem. Soda metienus ventspilnieki izpildīja lieliski, 27 minūtēs realizējot 13 no 13 mēģinājumiem. No tiem sešus guva Jangs, kura rēķinā tobrīd bija jau 21 punkts. Pašiem uzbrukumā vairs tik labi neveicās, bija daudz sasteigtu un neprecīzu metienu, tāpēc desmitminūtes izskaņā pārsvars saruka līdz četriem punktiem 61:57.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā komandas apmainījās nesekmīgiem uzbrukumiem. Trešo reizi no četrām ventspilnieki pirmos punktus guva no distances, atkal atzīmējoties Bakičam, tomēr septiņu punktu vadību noturēt neizdevās. “Azovmash”, par spīti Rizviča četrām piezīmēm, veica 2:9 izrāvienu un izlīdzināja rezultātu 66:66. Ventspilnieki vēl divas reizes izvirzījās vadībā, taču kļūdas nākamajos uzbrukumos ļāva pretiniekiem atjaunot līdzsvaru un 38. minūtē pēc Minarda metiena izvirzīties priekšā 70:72. Duelējoties ar Rančiku, piekto piezīmi saņēma Artūrs Bērziņš, bet kārtējo ventspilnieku kļūdu divos punktos pārvērta Jūings.

Jāspēlē bija nedaudz vairāk par minūti. Mārtiņš Meiers sekmīgi noslēdza "pick`n`roll" sadarbību, viesi atbildes uzbrukumā iztērēja laiku un ventspilnieki devās izšķirošajā uzbrukumā. Pirmais mēģinājums beidzās ar bumbas izlidošanu ārpus laukuma, taču Ventspils saglabāja bumbu un pēdējā sekundē no kreisā flanga tālmetienu realizēja spēles varonis Jangs 75:74! Pirmā uzvara pirmajā oficiālajā spēlē un labas iespējas turpināt cīņu par panākumu divu spēļu summā.

BK Ventspils – Azovmash 75:74 (25:19, 17:20, 19:18, 14:17)
Ventspils: Jangs 28, J. Strēlnieks 12, Bakičs 12, Vilards 10 (11ab), Bērziņš 6 (6ab), Grejs 2, Meiers 2 (5ab), Blaus 2, A. Strēlnieks 1, Laksa, 
Azovmash: Minards 16, Rizvičs 14, Rančiks 14, Jūings 13, Pečerovs 7, Koļčenko 5, Slipenčuks 5

bkventspils.lv

Janga uzvaras metiens


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: