Liepāja rīkos Latvijas III olimpiādi sadarbībā ar Ventspili un vairākām citām kaimiņu pašvaldībām.

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izpildkomitejas balsojumā Liepāja trešdien ieguva tiesības 2012.gadā rīkot Latvijas III olimpiādi.

Latvijas III olimpiāde notiks no 6. līdz 8.jūlijam īsi pirms Londonas olimpiskajām spēlēm.

Programmā iekļauti 26 olimpiskie sporta veidi – airēšana, badmintons, basketbols, bokss, burāšana, cīņa, džudo, futbols, galda teniss, golfs, handbols, jāšana, kanoe un smaiļošana, loka šaušana, paukošana, peldēšana, regbijs, riteņbraukšana, svarcelšana, šaušana, teikvondo, teniss, triatlons, vieglatlētika, vingrošana un volejbols.

Liepājā norisināsies sacensības 15 sporta veidos, kuros piedalīsies vairāk nekā 2500 sacensību dalībnieku, kā arī būs iesaistīts sacensības apkalpojošais personāls.

Liepājas domes aicinājumu sadarboties olimpiādes rīkošanā atbalstījušas kaimiņos esošās pašvaldības. Ventspilnieki pieņēmuši lēmumu atbalstīt Latvijas III olimpiādes norisi Liepājā, solot nodrošināt sporta bāzes sacensībām vairākos sporta veidos – riteņbraukšanā, BMX, golfā, teikvondo, volejbolā, sporta vingrošanā, ložu šaušanā, sporta vingrošanā un citos sporta veidos.

Savukārt Aizputes novada dome sola organizēt sacensības handbolā, regbijā, riteņbraukšanā, bet kanoe un smaiļošanas sacensības nodrošinās Limbaži, akadēmisko airēšanu – Jūrmala.

Plānots, ka finansējumu Latvijas III olimpiādes sacensību organizēšanai nodrošinās LOK. Savukārt no pašvaldību budžeta būs nepieciešami apmēram 80 000 latu, ko paredzēts izlietot olimpiādes norises tehniskajam atbalstam – sporta bāzu īrei, medicīnas nodrošinājumam, atklāšanas un noslēguma ceremonijām, drošības pasākumiem un citām vajadzībām.

Latvijas olimpiāde uzskatāma par augstākā līmeņa sporta sarīkojumu Latvijā – tā notiek reizi četros gados un ir valsts mēroga uz olimpiskiem principiem balstītas kompleksas sporta sacensības. Abas iepriekšējās Latvijas olimpiādes 2004. un 2008.gadā notika Ventspilī. Arī Latvijas III olimpiāde iecerēta kā valsts plašākais sporta pasākums, īstenojot olimpiskās kustības mērķus – ar sportu veicināt veselas, harmoniskas un garīgi attīstītas personības veidošanos, ar sportu izglītot jaunatni draudzības un savstarpējās sapratnes garā, kā arī popularizēt olimpiskas vērtības un ideālus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: