Otrdien Usmas ezerā starptautiskā tiesnešu kolēģija devusi pirmos startus Latvijā nozīmīgākajām burāšanas pasākumam. 53 mikroklases jahtu komandas no septiņām valstīm šonedēļ mērojas meistarībā par pasaules čempiona titulu.

Jau trīs dienas, kad norisinājusies dalībnieku reģistrēšana un jahtu apmērīšana, Usmas jahtklubā valdījusi liela rosība. Pirmdienas pēcpusdienā, pirms sacensību svinīgās atklāšanas, tika dots testa starts, kur pirmā finišēja Polijas komanda, pēc tam vairākas Krievijas jahtas un 6. vietā ierindojās latvieši ar jahtu Micros, kuras kapteinis ir Andris Zjatkovs.

Lai gan pēc šiem rezultātiem spriest ir pāragri, pilnīgi droši, ka latviešu burātājiem ir lielas izredzes izcīnīt medaļas.

Ikviens ir aicināts izmantot iespēju Usmas ezeru šajā nedēļā ieraudzīt pavisam citādās ''krāsās'' - piektdien, 19. augustā būs iespēja vērot burāšanas sacensību tiešraidi jahtklubā.

Bet šīs pašas dienas vakarā - lielā balle ar muzikālās procedūras grupu ''Flame & Kreisais'' pagrieziens un DJ Egonu Reiteru.

Mikro klase ir viena no populārākajām jahtu klasēm ārpus olimpiskajām, īpaši Francijā, Polijā, Krievijā un pilnīgi droši vispopulārākā Latvijā, ja neskaita bērnu un jauniešu klases. Tās ir 5,5 metru garas buru jahtas, ko vada 3 cilvēku komanda, izmantojot trīs buras.

Nra.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: