Svētdien jātnieki no visas Latvijas pulcēsies Ventspils novada Tārgales pagastā, lai demonstrētu savas prasmes aristokrātiskajā jātnieku sportā.

Jātnieku sporta klubs (JSK) “Demora” šādas sacensības rīko ik vasaru jau no 1999.gada. Latvijas jātnieku federācija nodrošina sacensības ar starta iekārtu, lai sacensību rezultāti būtu maksimāli precīzi. Sacensības tiesās starptautiskās kategorijas tiesneša kandidāts Dainis Līvmanis, kuru sportisti pazīst un ciena par precizitāti un korektumu.

JSK “Demora” lielu uzmanību velta jauniešu un bērnu iesaistīšanai jātnieku sportā. Darbojoties kopā ar graciozajiem un skaistajiem zirgiem, bērni iemācās mīlēt dzīvniekus, dabu un aug par harmoniskiem un labestīgiem cilvēkiem. Jaunie jātnieki ne tikai apgūst jāšanas māku, bet piedalās arī zirgu apkopšanā un barošanā, tādējādi izjūtot ar saviem mīluļiem vislielāko saikni. Patreiz notiek sacensību sagatavošanas darbi , kuros aktīvi piedalās Arta Maula, Roberts Škapars un citi jaunie jātnieki.

Sacensībās dalību jau pieteikuši vairāki jātnieki no Kurzemes gan ar zirgiem, gan ponijiem. Pirmā maršruta sākums plkst.10, pēc nolikuma pavisam seši maršruti. Augstākais maršruts paredzēts līdz 115 cm, bet pēdējais būs vadības maršruts, kur savu māku demonstrēs visjaunākie jātnieki.

Sacensības notiks Tārgales pagasta "Laimiņās" JSK "Demora" zāles laukumā (Ventspils – Piltenes ceļa ceturtajā kilometrā pretim veikalam "ELVI"). Līdz sacensību norises vietai iespējams nokļūt arī ar maršruta Nr. 1 autobusu (pietura "Vārpu iela").

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: