Šodien startē Latvijas čempionāts pludmales futbolā, kurā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies arī FK Hondafutbolisti.

Čempionāta pirmais posms notiks FTA pludmales futbola laukumā, Ķeizarmeža sporta kompleksā, Rīgā. Šā gada čempionātā startēs rekordskaits komandu (10), t.i., par četrām vairāk nekā pērn. Finansiālu iemeslu dēļ sacensībās nepiedalīsies pērnā gada bronzas medaļu ieguvēja komanda Ludza, taču tās vietā ir nākušas tādas vienības kāSkontoKreiss, FC RaitaJaunais Dinamietis un FC Fan. Kā vienus no čempionāta galvenajiem favorītiem sacensību organizatori min pašreizējos čempionus Dinamo Lat un vicečempionus RTU.

Par uzvaru čempionātā, protams, cīnīsies arī Hondasfutbolisti, kas pagājušajā gadā gan sešu komandu konkurencē palika sestajā vietā, bet Latvijas kausa izcīņā spēja izcīnīt uzvaru, finālā ar 8:6 apspēlējot čempionusDinamo Lat. Ventspilnieki pagājušogad Latvijas čempionāta desmit spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un divas reizes cīnījās neizšķirti. Mūsējie tikai par diviem punktiem atpalika no piektās vietas ieguvējas – vienības TUC/FTAHonda bija arī ceturtā rezultatīvākā čempionāta komanda (kopā gūti 39 vārti), bet pārliecinoši vājākā aizsardzībā (zaudēti 73 vārti). Ja veiksmīgāk tiks sakārtota spēle aizsardzībā, tad šosezon ventspilniekiem ir visas iespējas izcīnīt krietni vairāk uzvaru nekā pērn.

Līdzīgi kā pagājušajā sezonā, arī šogad čempionāts tiks aizvadīts pēc sabraukuma posmu principa. Pirmajā posmāHondai paredzētas spēles ar abām čempionāta jaunpienācējām komandām: Jaunais Dinamietis un FCRaita. Tāpat kā pagājušogad, notiks arī Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā, kas paredzēta 6. un 7. augustā Ventspilī, Pilsētas svētku ietvaros. Sacensību otrais posms notiks 4. jūnijā Ķeizarmeža sporta kompleksā, bet trešais – dienu vēlāk Jūrmalā, Dubultu pludmalē.

Pārējie sacensību posmi: 4. posms notiks 18. jūnijā Rīgā, 5. posms – 19. jūnijā Jūrmalā, 6. posms – 2. jūlijā Jūrmalā, 7. posms – 3. jūlijā Jūrmalā, 8. posms – 23. jūlijā Rīgā un 9. posms – 24. jūlijā Jūrmalā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: