Pabeigta morga un patoloģiskās anatomijas nodaļas rekonstrukcija. Pabeigto ēku pieņēmusi Būvobjektu pieņemšanas ekspluatācijā komisija.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Siliniece informē, ka SIA „Pilsbūve” būvdarbus ir pabeigusi paredzētajos termiņos un labā kvalitātē. Tagad vien atlikusi telpu aprīkošana ar nepieciešamajām iekārtām un tehnoloģijām. Paredzēts, ka ar 20.jūniju jaunajā ēkā sāks strādāt patoloģiskās anatomijas nodaļas citoloģiskā un histoloģiskā laboratorija, kā arī notiks mirušo uzglabāšana jaunajās morga telpās.

 

Jāatgādina, ka patlaban patoloģiskās anatomijas nodaļa, kuras sastāvā ir morgs un laboratorija, atrodas vairāk nekā 100 gadus vecā ēkā Patversmes ielā. Aizgājēji šobrīd tiek ievietoti neatbilstošās un morāli novecojošās telpās. „Varam būt gandarīti, ka nodaļa atradīsies vienotajā slimnīcas kompleksā Inženieru ielā 60, tādā veidā optimizējot arī ekspluatācijas izdevumus,” uzsver E.Siliniece.

 

Jaunajās telpās atradīsies mūsdienu prasībām atbilstošas mirušo uzglabāšanas telpas, laboratorijas, sekciju zāles, kā arī personāla telpas. Tas uzlabos pakalpojuma sniegšanu iedzīvotājiem, kā arī radīs labākus darba apstākļus darbiniekiem. Patoloģiskās anatomijas nodaļa ar morgu ir nozīmīga slimnīcas struktūrvienība. Nodaļas laboratorijā tiek veikta šūnu un audu izmeklēšana, lai precizētu diagnozes, tostarp, lai noteiktu audzēja raksturu. Tāpat nodaļā nepieciešamības gadījumos tiek veiktas mirušo sekcijas.

 

Projekta īstenošana izmaksā 1,029 miljonus latu. 85% no finansējuma nodrošina ES Eiropas Reģionālās attīstības fonds, 13,21% valsts budžets un 1,79% Ventspils pilsētas dome.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: