Latvijas futbola virslīgā uz pirmo vietu turnīra tabulā pakāpušies FK Ventspils futbolisti – mūsējie viesos ar 3:1 pieveica Skonto, bet Liepājas metalurgs savā laukumā ar 1:2 negaidīti zaudēja Gulbenei.

Ventspilniekiem Rīgā bija jāspēlē bez pamatsastāva pussarga Maikla Tukuras, kuram piešķirta trīs spēļu diskvalifikācija. Kopīgiem spēkiem šo robu sastāvā gan izdevās aizlāpīt, turklāt pat ļoti pārliecinoši. Jau otrajā minūtē ar tālu soda sitienu rezultātu atklāja Oļegs Laizāns, bet otrā puslaika pirmajā pusē viesi guva vēl divus vārtus. Vispirms Eduards Višņakovs lieliski piespēlēja bumbu soda laukumā Ritvaram Ruginam, kurš netverami sita ar galvu, bet nedaudz vēlāk jau pats soda laukumā tika galā ar sāncenšu aizsargu un raidīja bumbu vārtu tālajā apakšējā stūrī. Skonto vienus vārtus izdevās atgūt, taču parūpēties par intrigu tik un tā nespēja.

Ventspilniekiem svarīgi notikumi risinājās arī Liepāja, kur vietējie metalurgi uzņēma virslīgas debitantus Gulbenesspēlētājus. Lai gan loģiskāka šķistu mājinieku uzvaru, šoreiz pārāki izrādījās viesi – 2:1.

Līdz ar to FK Ventspils futbolisti kļuvuši par vienīgajiem turnīra līderiem, par trim punktiem apsteidzot Liepājas metalurgu (22 pret 19). Savukārt gulbenieši ar deviņiem punktiem pakāpušies uz ceturto vietu.

Jau šajā svētdienā Rīgā tiks noskaidroti Latvijas kausa ieguvēji – ventspilnieki mērosies spēkiem ar liepājniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: