Pavasaris ir kā radīts, lai izmēģinātu spēkus kāpšanas sportā. Kāpšanas sporta siena pieejama sporta hallē Pārventa un sporta namā Centrs.

Siltajā laikā, kā iesaka sertificētais kāpšanas sporta instruktors Eduards Rēns, labāk izmantot sporta nama Centrs moderno kāpšanas sienu, jo vienmēr ir patīkamāk darboties svaigā gaisā. Nodarbības sporta instruktoru pavadībā notiek otrdienās, trešdienās un ceturtdienās (sākums plkst. 17) un sestdienās (sākums plkst. 12). Ventspilī kāpšanas sportu, pēc Eduarda teiktā, iecienījuši skolēni un studenti, kopā ap 20, bet palaikam interesei izrāda arī tie, kam 30–40 gadi: «Ikviens var sākt mācīties kāpt – nav ne vecuma, ne svara, ne arī kādu citu ierobežojumu. Ja cilvēks vēlas gūt adrenalīnu un nostiprināt veselību, kļūt mērķtiecīgāks, drosmīgāks un izlēmīgāks, kāpšanas sports ir domāts tieši viņam! Rāpties un kāpelēt cilvēks iemācās jau bērnībā, būtībā tas nav nekas svešs.»

Daudzi noteikti vēlas zināt, vai šīs sports veids, kad darbība nenotiek uz zemes, nav traumatisks, un Eduards atbild: «Ne! Kāpjot traumas iegūt praktiski nav iespējams, turklāt pirmais, par ko, uzsākot treniņus instruktors runā, ir drošība. Šim jautājumam tiek pievērsta īpaša uzmanība.

Uz pirmo treniņu var ierasties ērtos sporta apavos, bet pēc tam, ja kāpšana iepatiksies, – iegādāties īpašos apavus, kas palīdz noturēties arī uz mazajām aizķerēm.»

Individuālais sports veids patiks tiem, kas vēlas trenēt izturību, un tiem, kas iecerējuši izmēģināt kāpšanu kalnos vai klintīs. Sākumā kāpšanas sporta instruktors parādīs, kā uzkāpt pa vienkāršāko maršrutu un droši tikt zemē, pēc tam arī to, kā drošināt partneri. Sporta nama Centrs 14 metrus augstajā sienā kāpšanas sienā ir 25 ar dažādām krāsām iezīmēti maršruti, turklāt tos pēc vajadzības var mainīt, tādēļ arī tiem, kas kāpj daudzus gadus, ir interesanti. Kad cilvēks ir gatavs piedalīties mačos, viņš var sacensties ar citiem ātrumā, var mēroties spēkiem, izejot grūtāko trasi, vai izmēģināt, kā veiksies bolderingā.

Starp citu, rīt notiks Ventspils pilsētas atklāto sacensību kāpšanas sportā 5. posm, savukārt savukārt 4. un 5. jūnijā Ventspilī kāpšanas sporta klubs organizēs starptautiskas elites sacensības Ventspils open 2011.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: