No 12. līdz 14. maijam Ventspilī notiks Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu 19. sporta spēles un Latvijas profskolu prezentāciju pasākumi.

Pasākumos kopumā piedalīsies aptuveni 400 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas – profesionālās izglītības iestāžu direktori, audzēkņi un darbinieki. Sporta spēļu laikā risināsies arī daudzas citas aktivitātes. 13.maijā notiks Baltijas valstu profesionālās izglītības ekspertu diskusija, kā arī audzēkņu koncerts un amatu prasmju demonstrējumi. Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji laipni aicināti piedalīties un sekot līdzi visām aktivitātēm!

Sporta spēļu atklāšanas ceremonija notiks 12.maijā plkst.18 Olimpiskā centra „Ventspils” Basketbola hallē, bet jau nākamajā rītā, 13.maijā, plkst.10 triju Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu izlases komandas uzsāks sacensības basketbolā, volejbolā un galda tenisā. Šajā dienā norisināsies arī direktoru trīscīņa.

12.maijā no plkst. 16. Olimpiskā centra „Ventspils” Basketbola halles foajē, bet 13.maijā no plkst. 12 līdz plkst. 16 izvietotajos profesionālās izglītības iestāžu informatīvajos stendos ikvienam interesentam būs iespējas uzzināt par divdesmit Latvijas profesionālās izglītības iestādēs īstenotajām izglītības programmām un interešu izglītības piedāvājumu. Lai turpmākās izglītības izvēle būtu balstīta uz daudzpusīgu informāciju un pamatotiem argumentiem, šo iespēju īpaši aicināti izmantot pamatskolu 7.-9.klašu skolēni un viņu vecāki, lai klātienē tiktos ar skolu pārstāvjiem un saņemtu atbildes uz interesējošiem jautājumiem.

13.maijā plkst.13 Jaunrades namā koncertā ar dažādiem priekšnesumiem uzstāsies vairāku profesionālās izglītības iestāžu kolektīvi, kuri izvēlēti, ņemot vērā „Amatnieku svētku” reģionālajās skatēs gūtos panākumus. Amatu prasmes un meistarstiķi demonstrēs Laidzes Profesionālās vidusskolas, Mālpils Profesionālās vidusskolas un Latgales Amatniecības meistaru skolas audzēkņi. Mūsdienu deju priekšnesumus rādīs Latgales Transporta un sakaru tehniskā skola un Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskola, bet tautas dejas - Rīgas Celtniecības koledžas kolektīvs. Koncertā uzstāsies solisti - Inese Osīte (Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskola), Einārs Varžinskis (Rīgas Tirdzniecības tehnikums), Rinalds Birkenfelds (Rīgas Tūrisma un tirdzniecības skola) un bikboksers Gunārs Romānovs (Rīgas Tirdzniecības tehnikums). No vokālajiem ansambļiem Ventspilī uzstāties Valmieras 36.arodvidusskolas un Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskolas audzēkņi, kā arī Rīgas Amatniecības vidusskolas koris. Savukārt tērpus un frizūras demonstrēs Jelgavas Amatu vidusskolas un Daugavpils mākslas vidusskolas „Saules skola” topošie speciālisti.

13.maijā plkst.14.30 Ventspils Jaunrades namā notiks Baltijas valstu profesionālās izglītības ekspertu diskusija „Profesionālās izglītības pievilcība – iespējas, izaicinājumi, risinājumi”, kurā piedalīsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Izglītības un zinātnes ministriju, nozaru asociāciju, sociālo un sadarbības partneru organizāciju un profesionālās izglītības iestāžu pārstāvji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: