Kādas Ventspils ģimenes nesaskaņas beigušās ar izsistu logu. Policija atteikusi rosināt lietu, jo dauzīts paša īpašums.

Kāds jauns vīrietis uzrakstījis vēstuli redakcijai, ka ģimenes nesaskaņu dēļ viņa tēvs izsitis dzīvokļa plastikāta loga stiklu. Viņš skaidro, ka ar tēvu dzīvo vienā mājā blakus dzīvokļos. Pirms kāda laika uz viņa dzīvokli pārvākusies arī māte, kopš tā laika tēvs viņiem neliek mieru. Kā sadzeras, tā nāk skandalēties. Jaunajā gadā tēvs dēla dzīvesvietā izlauza ārdurvis. Bet tagad izsita logu.Abos gadījumos policija atteikusi rosināt lietu, jo dzīvoklis, kurā dzīvo dēls, ir uz tēva vārda. Tātad tas ir viņa īpašums.

 

Valsts policijas Ventspils iecirknī skaidro, ka ar savu īpašumu cilvēks var darīt ko grib, ja vien tas neapdraud citus līdzcilvēkus. Turklāt loga izsišanas gadījumā netika konstatēts, ka vīrietis to būtu izdarījis ļaunprātīgi. Pretējā gadījumā varētu tikt ierosināta administratīvā lieta par sīko huligānismu.

 

Tikmēr dēls pauž uzskatu, ka policijas rīcība ir nepareiza. «Tad jau sanāk, ka viņš var nākt sist tālāk, bet viņam par to nekas nebūs,» sašutis cietušais. Viņš jūtas neaizsargāts, jo no policijas palīdzību sagaidīt vairs necer. Tomēr vīrietis apņēmies pārsūdzēt policijas lēmumu par lietas slēgšanu un panākt, lai tēvs atmaksā naudu par izsisto plastikāta logu, ko viņš dzīvoklī ielicis par savu naudu.

 

Jāatgādina, ka Ventas Balss rakstījusi par līdzīgiem precedentiem, kad tiesas zālē pretējās pusēs nonāk vienas ģimenes pārstāvji. Par savas automašīnas priekšējā stikla izsišanu policijā vērsās kāda sieviete. Huligānisko gājienu dzērumā izdarīja sievietes dvīņubrālis. Viņš māsai nodarīja 90 latu lielu zaudējumu. Par šo nodarījumu Ventspils tiesa apsūdzētajam piesprieda gan prokurores prasīto 100 stundu piespiedu darbu, gan arī lika atmaksāt māsai nodarītos zaudējumus. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: