Hivā, Uzbekistānā, norisinājās Pasaules čempionāts svarbumbu celšanā individuālajās disciplīnās un dīvcīņā. Kopumā sacensībās piedalījās vairāk nekā 600 sportistu no 21 valstīm. Un, lai gan šoreiz čempionātā iesaistīto valstu skaits nebija rekordliels, tomēr tik liels dalībnieku skaits tika reģistrēts pirmo reizi, kas noteica visaugstāko konkurences līmeni.

Sacensības notika dažādās vecuma grupās. Starp veterāniem mūsu pilsētu Latvijas izlases sastāvā pārstāvēja Vasīlijs Giņko.

Individuālajā ieskaitē 50-54 gadu vecumu grupā viņš kļuva par uzvarētāju svara kategorijā +85 kg uzrādīja labāko rezultātu disciplīnā - divu svarbumbu celšana garajā ciklā (110 reizes ar 24 kg), kā arī atsevišķā disciplīnā no dīvcīņām – svarbumbu raušanā (239 reizes ar 24 kg svarbumbu). Kopvērtējumā komandu konkurencē Latvijai sīvā cīņa izdevās izcīnīt 9. vietu pieaugušo grupā un 5. vietu starp veterāniem.

Cita starpā arī rīkotājpuse augstu novērtēja šī sporta pasākuma līmeni. Pēc to pabeigšanas, jau būdams Starptautiskās Svarbumbu Celšanas Savienības prezidents, Vasīlijs Giņko veica sarunas ar Uzbekistānas Republikas Jaunatnes politikas un sporta ministrijas pārstāvjiem, kurās tika panākta vienošanās par turpmāko sadarbību un iespēju rīkot starptautiskas sacensības Uzbekistānā 2025. gadā.

Šogad, ņemot vērā starptautisko situāciju, pasaules čempionāts notiek divos posmos, ar sacensību vingrinājumu sadalījumu. Hivā sportisti sacentās individuālajās disciplīnās un dīvcīņā, savukārt decembrī paredzēts Pasaules čempionāts daudzcīņā, kas notiks tepat Latvijā, Rēzeknē. Protams, dzimtenē mūsu sportisti būs pārstāvēti plašākā sastāvā un Latvija tieksies pēc uzvaras komandu ieskaitē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: