26 gadus vecais latviešu saspēles vadītājs Renārs Birkāns pēc trīs sezonām ''Liepājas'' rindās mainījis klubus Kurzemē, pievienojoties ''Ventspils'' komandai. Sadarbība noslēgta uz divām sezonām.

Iepriekšējās trīs sezonas Birkāns pavadīja ''Liepājas'' komandā, esot viens no tās līderiem un aizvadītajā maijā palīdzot komandai izcīnīt Latvijas Basketbola līgas bronzas medaļas.

Apvienotās līgas spēlēs Birkānam pagājušajā sezonā vidēji 11 punkti un 7,1 rezultatīvas piespēles, kas bija otrais labākais rādītājs visā čempionātā. Vairāk par Birkānu vidēji mačā piespēlēja tikai Andrē Vokers, kurš gan Pērnavas komandas rindās aizvadīja tikai divas spēles.

''Ar nepacietību gaidu jauno sezonu ''Ventspils'' sastāvā. Esmu pateicīgs par doto iespēju un gatavs cīnīties par komandas nospraustajiem mērķiem. Uz drīzu tikšanos!'' komandas paziņojumā citēts Birkāns.

Augstākā līmeņa Latvijas basketbolā Birkāns debitēja 2013./2014. gada sezonā, kad spēlēja U18 izlases bāzes komandas ''LMT Basketbola akadēmijas'' rindās. Vēlāk Birkāns sezonu pavadīja ''Jelgavā'', kā arī pirms Liepājas posma četras sezonas bija ''Latvijas Universitātes'' līderis.

Vakar ''Ventspils'' paziņoja par amerikāņu aizsarga Išmaela El-Amina piesaisti. Tāpat starpsezonā komandai pievienojies cits ilggadējais ''Latvijas Universitātes'' līderis Edvards Mežulis, bet vienību turpinās pārstāvēt Linards Jaunzems, Rodrigo Būmeisters, Dāvis Ozers, Jānis Censonis un Rūdis Donis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: