''DEPO Open 2023'' Latvijas pludmales volejbola čempionāta pirmajā posmā Ventspils pludmales volejbola stadionā pie uzvarētāju titula tika Latvijas pāris Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs un lietuvietes Rugile un Gerda Grudzinskaites.

''DEPO Open'' posma finālā Ventspilī vīriešiem Bedrītis/Rinkevičs (4.) ar 2-0 (21:18, 21:16) pieveica Edgaru Toču un Oliveru Bulgaču (3.). Sākumā vairāku punktu pārsvaru ieguva Bedrītis ar Rinkeviču. Pretinieki pietuvojās līdz diviem punktiem, taču ar otro setbumbu Bedrītis panāca 21:16. Līdzīgā otrajā setā tehnisko pārtraukumu vadībā ar 11:10 sagaidīja Rinkevičs ar Bedrīti, taču Olivers Bulgačs ar māņu sitienu panāca 16:16. Seta galotnē precīzāk nospēlēja uzvarētāji, pēdējā izspēlē tikai nedaudz ārpus laukuma bumbu sitot Bulgačam.

''Sajūtas ir brīnišķīgas. Arī pagājušajā gadā Ventspilī iznāca uzvarēt, un tagad izdevās to atkārtot. Gandrīz varam teikt, ka Ventspilī ir mūsu māju laukumi,'' pēc uzvaras finālā teica Rinkevičs, solot dueta līdzdalību arī nākamajā posmā Saulkrastos.

''Noteikti pusfināls visvairāk palicis atmiņā, bet arī finālā spriedze bija liela, taču ļoti veiksmīgi izdevās nospēlēt setu galotnēs. Gandrīz gadu nebiju spēlējis Latvijas čempionāta posmos, un atkal pirmā vieta – tas ir fantastiski. Ko vairāk var vēlēties?'' ar padarīto Ventspilī apmierināts bija arī Bedrītis.

Spēlē par 3. vietu divu brāļu Samoilovu cīņā Aleksandrs Samoilovs ar Jāni Šmēdiņu (2.) ar 2-1 (21:16, 14:21, 15:11) pieveica turnīrā ar pirmo numuru izsētos Mārtiņu Pļaviņu un Mihailu Samoilovu, kuri pusfinālā divos setos piekāpās Točam ar Bulgaču.

Sievietēm uzvarēja sacensībās ar ceturto numuru izsētais māsu Gerdas un Rugiles Grudzinskaišu duets no Lietuvas, kurš finālā pārliecinoši ar 2-0 (21:16, 21:15) pieveica ar trešo numuru izsētās mājinieces Martu Ozoliņu un Luīzi Annu Skrastiņu.

''Mums šoreiz bija daudz spēka, līdz pat pēdējai spēlei, kad kaut kas beigās notika un uzvarai turnīrā nedaudz pietrūka, bet kopumā bija labi,'' ar padarīto Ventspils smilšu laukumos apmierināta bija Luīze.

''Man liekas, ka ar katru maču, izņemot finālu, spēlējām arvien labāk. Finālā pietrūka serves. Vienkārši bija jātrāpa laukumā,'' piebilst Marta, atklājot, ka nākamie turnīri duetam būs Šveicē un Somijā, un, ja volejbolistes nebūs ārpus Latvijas citos turnīros, viņas piedalīsies arī ''Saulkrastu Kokteilī''.

Cīņā par 3. vietu ar pirmajiem diviem numuriem sacensībās izsēto duetu cīņā Līva Ēbere un Deniela Konstantinova (1.) ar 21:14, 21:23, 17:15 pieveica Varvaru Brailko un Aneti Namiķi (2.), kuras pusfinālā trijos setos piekāpās Ozoliņai ar Skrastiņu.

Pirmajam Latvijas čempionāta posmam bija pieteikušās 41 komandas vīriešu un 29 sieviešu konkurencē. Šosezon Latvijas čempionātā ''DEPO Open 2023'' pludmales volejbolisti sacenšas trijos posmos un finālā. Visi posmi tiek rīkoti ārpus Rīgas, turpinot aptvert Latvijas reģionus, un visos posmos piedalās kā vīrieši, tā sievietes. Tāpat kā iepriekšējās sezonās, visos posmos, izņemot finālu, kā viesi aicināti piedalīties arī spēlētāji no citām valstīm. Turklāt jūlija beigās Liepāja Latvijas čempionāta ietvaros aizvadīs noslēdzošo Baltijas meistarsacīkšu posmu.

Latvijas čempionāta “DEPO Open 2023” nākamo posmu kalendārs:
Otrais posms: 28.- 30. jūnijs, Saulkrasti;
Trešais posms: 28.- 30. jūlijs, Liepāja (“DEPO Open” Baltijas čempionāta posms);
Finālturnīrs: 24.- 26. augusts, Jūrmala (finālposms).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: