Vācijas pilsētā Minhenē aizvadīts Eiropas čempionāts vieglatlētikā, kurā Ventspils Olimpiskās vienības šķēpa metēji Rolands Štrobinders un Madara Palameika veiksmīgi pārvarēja kvalifikācijas sacensības.

Finālsacensībās Rolands ar 77,10 metrus tālu metienu ierindojās astotajā vietu, bet nedaudz veiksmīgāk bija šīs sezonas Latvijas līderis Patriks Gailums – 78,82m un sestā vietu, kas ir mūsu vieglatlētu labākais sasniegums Minhenē. Vīriešiem par uzvarētāju kļuva Vācijas sportists Juliāns Vēbers 87,66 metri, otrajā vietā čehs Jakubs Vadleihs ar 87,28m, bet trešais Somijas šķēpa metējs Lassi Elelātolo, aizmetot 86,44m.

Madara Palameika piedalījās jau savā piektajā Eiropas čempionātā un finālā pēc pirmajiem trīs metieniem sasniedza 56,55 metrus un 9.vietu, kas nedeva iespēju izpildīt papildus trīs metienus. Toties kvalifikācas sacensībās viņai pirmo reizi šajā sezonā izdevās sasniegt 60m robežu un droši sasniegt finālsacensības. Par uzvarētāju kļuva grieķiete Elina Dzengko (65,81m), otrajā vietā Serbijas sportiste Adriana Vilagoša 62,01m, bet trešā čehiete, pasaules rekordiste Barbara Špotākova 60,68m. Latviete Līna Mūze izcīnīja 7.vietu ar 58,11m.

Jau ziņots, ka trīssoļlēcāja Rūta Kate Lasmane kvalifikācijas B grupā ierindojās septītajā vietā, labākajā mēģinājumā uzrādot rezultātu 13,49 metri un kopvērtējumā savā debijas Eiropas čempionātā ierindojās 17.vietā 25 lēcēju konkurencē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: