Olimpiskā centra Ventspils atklātajā hokeja čempionāta dalībnieces aizvadīs arī vairākas draudzības spēles.

Šā gada Ventspils čempioni – Tornado LV hokejisti – sestdien plkst. 15 Ledus hallē draudzības spēlē uzņems Latvijas Virslīgas čempionāta piekto spēcīgāko komandu – JelgavasZemgali. Šis būs vēl nebijis notikums mūsu hokeja dzīvē, tāpēc mūsējie cer uz spēcīgu ventspilnieku atbalstu.

Komandas Tornado pārstāvis Jānis Ozollapa atklāja, ka šāda doma – sarīkot pārbaudes spēli ar jelgavniekiem – bijusi jau kādu laiku. «Tā kā Jelgavas komandā spēlē un darbojas vairāki man pazīstami cilvēki, tad laika gaitā radās doma pēc abu komandu sezonas noslēguma sarīkot draudzības spēli. Pretinieks ir diezgan nopietns, jo spēlē Latvijas Virslīgas čempionātā, tāpēc tas ir lielisks fons, uz kā novērtēt mūsu hokejistu spējas. Lai sarīkotu šādu spēli, protams, vajadzīgi arī atbalstītāji, jo, kā zināms, hokejs nav tas lētākais sporta veids. Tāpat plānojam vismaz vienu spēli aizvadīt arī pie viņiem Jelgavā, lai būtu līdzsvars un pēc divām spēlēm varētu izdarīt arī kaut kādus secinājumus. Nav īsti skaidrs, kāpēc tādā pilsētā kā Ventspils vēl nav savas Virslīgas līmeņa komandas. Domāju, tas nebūt nav neiespējami, un zinu arī ventspilniekus, kas jau spēlējuši šādā līmenī. Katrā ziņā ceru uz vietējo līdzjutēju atbalstu, jo šāda līmeņa hokejs pie mums ir retums.»

Kamēr jaunie čempioni spēkosies Ventspilī, tikmēr komanda Dundaga dosies uz Čehiju, kur aizvadīs divas draudzības spēles ar vietējo Žambergas komandu. Šī nebūs pirmā reize, kad Dundagas hokejisti spēlēs ar čehiem, jo abu komandu sadraudzība sākusies jau pagājušajā gadā. «Vienu gadu mēs braucam pie viņiem, otru viņi – pie mums,» atklāja komandas Dundaga vadītājs Raitis Kristiņš. «Mūsu sadraudzība sākās ar pienotavām. Bija atbraucis cilvēks no Čehijas, kas izplata visādas ar tām saistītas lietas, un tad arī sarunu laikā secinājām, ka mums ir vēl arī kopīga lieta – hokejs. Tā arī iepazināmies un tagad katru gadu organizējam draudzības spēles. Čehi noorganizējuši mums pat tikšanos ar Latvijas vēstnieku Čehijā, tāpēc ir vēl lielāks prieks par to, ka sports spēj palīdzēt biznesā un vienot cilvēkus.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: