Pavasaris un patīkamāki laika apstākļi nāk ne tikai ar plašākām iespējām vienkārši uzturēties svaigā gaisā, bet arī plašākām iespējām sportot, ko ikvienam ventspilniekam piedāvā arī dažādi Olimpiskā centra Ventspils saimniecībā esošie āra sporta laukumi.

Ja prasības dažādu nodarbību rīkošanai ārā kļuvušas mazāk stingras, tad attiecībā uz sportošanu un treniņiem telpās nekas īsti mainījies nav – darbojas profesionāļi, darbojas augstas klases sportisti un dažādu izlašu dalībnieki. Taču sportot gribas arī citiem, tāpēc nav jābrīnās, ka pat ziemā bija aizņemts katrs stūrītis, kur varēja lēkt, skriet, sist bumbu un darīt visu citu nepieciešamo. Protams, atnākot pavasarim, iespēju kļuvis vēl vairāk, turklāt ne tikai jau ierastajās bāzēs un laukumos. Domāts tiek arī par jaunu piedāvājumu brīvdabas nodarbībām, un tieši tā stadionā tapa atlētikas zāle.

Ideja tika cilāta jau kopš ziemas, bet realizēt to bija iespējams, iestājoties stabilākam siltumam, kas arī paveikts – kopš 15. maija zem stadiona galvenās arēnas tribīnēm bez maksas pieejami 13 atlētiskās vingrošanas zāles trenažieri. Tie tika palienēti no Vieglatlētikas manēžas, kur plašas nodarbības notikt nevar. Tāpat treniņiem pieejamas arī hanteles un sols, bet darboties brīvdabas atlētikas zālē iespējams ik dienas no plkst. 9 līdz 21. Un ventspilnieki šo iespēju arī izmanto. Nevarētu teikt, ka cilvēki jaunajā atlētiskās vingrošanas objektā ierodas rīta agrumā un dodas prom vēlā vakarā, tomēr kustība pie trenažieriem notiek visu laiku.

Lielākā daļa no apmeklētājiem ir cilvēki, kas arī pirms tam vairāk vai mazāk regulāri apmeklēja atlētikas zāles, bet, kad tās tika aizslēgtas, meklēja citas iespējas sevi nodarbināt. Piemēram, pēcpusdienā sastaptais Ruslans bija regulārs svaru cilātājs, bet klusajā periodā izlīdzējās ar nodarbībām ielu vingrošanas laukumā. Par jauno iespēju viņš ir ļoti gandarīts: «Laba vieta, Ventspilī jau sen tāda bija vajadzīga. Tiešām jau biju noilgojies pēc iespējas tā patrenēties. Protams, būtu labi, ja būtu arī svaru stienis, vēl kāds sols, bet galvenais, ka šobrīd vispār ir iespējams kaut ko darīt. Var tīri labi pastrādāt, turklāt redzams, ka cilvēki kaut ko tādu tiešām bija gaidījuši, jo brīvi šie trenažieri nestāv.»

Nedaudz citādāks stāsts ir Rihardam, kurš uz brīvdabas atlētikas zāli bija atnācis pirmo reizi, lai gan kopumā šajā lietā nav iesācējs: «Ar pauzēm zāli apmeklēju jau astoņu deviņus gadus, bet šajā laikā, kad visas ir ciet, iespēju trenēties īsti nebija. Ja nu kādam pašam mājās bija kādi trenažieri vai cits aprīkojums, bet man tādu nav. Tāpēc esmu priecīgs, ka beidzot varu izkustēties. Vēl jāsaprot, kas te īsti ir, bet domāju, ka varēšu izdarīt visu, kas man būtu nepieciešams. Redzu, ka nav svaru stieņa, bet to var aizstāt arī ar hantelēm.» Viņš arī piebilst, ka svaigā gaisā strādāt ir ļoti patīkami un pat labāk nekā slēgtās telpās.

Starp citu, šādas vietas iekārtošana palīdz arī jaunajiem sportistiem, kuri nav izlasēs vai kādās īpašās programmās un kuriem līdz šim strādāšana atlētikas zālē bija liegta. Treneri arī šajos apstākļos meklēja iespējas pastrādāt pie fiziskās sagatavotības, bet nu jau šim darbam ir pavisam labi apstākļi. Jāpiebilst, ka arī brīvdabas atlētikas zālē jāievēro visi drošības noteikumi – 2 metri, ne vairāk kā 20 cilvēki, dezinfekcija, tajā skaitā arī trenažieru. Katras personas vienreizējā apmeklējuma laiks trenažieru zonā nedrīkst pārsniegt stundu. Intensīvāk noslogotos laikos, darbdienās no plkst. 17 līdz 21, trenažieru izmantošanai iepriekš ir jāpierakstās, zvanot uz Ledus halli pa tālruni 63621998.

Stadionā pieejams jau minētais ielu vingrošanas laukums (tajā uz gumijota seguma izvietotas 11 vingrošanas iekārtas), tenisa korti, mazā izmēra futbola laukums un, protams, arī skrejceļš. Tas piemērots gan intensīvai pastaigai, lai iesildītos pirms nopietnāka spēka vai kardiotreniņa, gan arī skriešanas treniņam. Lieliska iespēja ikvienam izkustēties bez papildu ieguldījuma ir āra trenažieri. Ventspilī tie pieejami jau 13 vietās – gan daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos, gan Jūrmalas parkā, Zilā karoga pludmalē un Reņķa dārzā.

Ventspilniekiem vasaras sezonā pieejami deviņi pludmales volejbola laukumi, no kuriem pieci atrodas volejbola stadionā Zilā karoga pludmalē, divi pie Pārventas pamatskolas un vēl divi – pļavā pie Viada degvielas uzpildes stacijas. Treniņi tajos notiek pēc grafika, kas izvietots pludmales volejbola stadionā pie informācijas stenda, bet pārējā laikā laukumi brīvi pieejami jebkuram interesentam. Protams, ievērojot visus pulcēšanās un distancēšanās noteikumus. Tādi laiki. Taču tas ventspilniekus neattur no izkustēšanās smilšainajos laukumos, par ko sevišķi liela interese ir saulainā laikā. Arī jau šī pavasara siltākajās dienās bīča cienītāji neļāva smiltīm sastingt, bet sezona tikai sākusies.

Ventspilī pilnīgi noteikti cieņā ir arī basketbols. Pilsētā ierīkoti 30 brīvpieejas basketbola laukumi, kas arī nestāv tukši nevienā gada laikā un gandrīz jebkādos laikapstākļos. Tieši tāpat kā mākslīgā seguma futbola laukumi abos Ventas krastos. Var arī braukt ar velosipēdu gan pa veloceliņiem – nu jau 60 km garumā, gan Piedzīvojumu parka BMX trasē. Vasaras sezona uzsākta arī uz sporta nama Centrs kāpšanas sienas, kurā jaunas iemaņas un sajūtas var iegūt ikviens, tikai iepriekš jāpiesakās pie instruktores Daces (28823650).

Iespēju izkustēties tiešām netrūkst, turklāt Olimpiskais centrs Ventspils meklē jaunus veidus, kā arī ierobežojumu un aizliegumu laikā sarūpēt variantus nodarboties ar iecienītām, bet šobrīd liegtām lietām. Sekojiet informācijai!

Meklējam arvien jaunas iespējas

Jurģis Liepājnieks , Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētājs

– Āra sporta bāzes mums parasti aktuālas kļuva, iestājoties siltākam laikam un vasaras sezonai, bet tagad bija visu cauru gadu. Visu ziemu bāzes bija noslogotas, jo katrs centās atrast kādu vietu treniņiem. Tāda aktivitāte vēl nebija redzēta. Aizņemtas bija tribīnes un visas vietas, kur zem jumta varēja paslēpties no lietus un sniega. Tagad nāk vasaras sezona, kad varam nodrošināt arī tradicionālās aktivitāšu vietas. Pirmie jau aprīlī tika sagatavoti pludmales volejbola laukumi. Vispirms pludmalē, kur jau intensīvi treniņus aizvada klubs Bloks un nāk arī citi interesenti, bet inventārs uzstādīts arī pilsētas laukumos, par kuriem tāpat ir liela interese. Specifiskāka lieta ir tenisa korti, kas arī sagatavoti sezonai un kur jau aizvadīti starptautiski mači. Ekstrēmāku sajūta cienītāji var doties uz BMX trasi, kur tāpat ir pašvaldības apmaksātie laiki, kuros braukt var jebkurš. Vēl lielāku adrenalīnu var iegūt kāpšanas sienā pie sporta nama Centrs, kurā, protams, nepieciešamas iemaņas, bet, ja ir vēlme izmēģināt spēkus, jāsazinās ar instruktoru. To apmeklē arī kāpēji no citām pilsētām, un joprojām izsaka komplimentus, ka mums tāda ir.

Protams, pieejams stadions, ko intensīvi izmanto gan sporta skolas un dažādu klubu pārstāvji, gan arī individuāliem treniņiem. Jaunums ir āra trenažieru zāle. Par to domāt sākām jau ziemā, ar Basketbola halles pārvaldnieku Ainaru Zablovski spriežot, ka, ja iekšā trenēties neļaus, būs jāmeklē iespēja kaut ko piedāvāt ārā. To tagad arī esam izdarījuši, iznesot ārā trenažierus no Vieglatlētikas manēžas. Jā, tie nav no jaunākajām zālēm, bet tāpat ir labā stāvoklī un ļauj pilnvērtīgi trenēties. Brīvi šie trenažieri faktiski nestāv ne brīdi, turklāt no pagājušās nedēļas āra nodarbībās jau drīkst piedalīties līdz 20 personām, kas jau mazāk ierobežo iespējas trenēties. Tiem, kas nāk vakarpusē, ir sevišķi komfortabli apstākļi, jo laukumā pie Ledus halles esam izvietojuši lielo ekrānu, kurā var vērot Latvijas hokeja izlases spēles. Tā ka iespējams gan vērot hokeju, gan vingrināt savu ķermeni un muskuļus.

Lai arī mums netrūkst āra bāzu, ir sporta veidi, kuru vajadzībām tās vēl īpaši jāpielāgo. Piemēram, aktīvi strādājam ar sporta skolu Spars, un drīzumā iespēja trenēties ārā būs arī peldētājiem. Pludmales akvaparka lielajā baseinā, kurš ir 25 metrus garš un 10 metrus plats, esam ierīkojuši divus celiņus, un tur būs iespējams trenēties. Kas zina, varbūt ar laiku to varēs izmantot ikviens. Tāpat ir doma iegādāties kādu vieglāku tatami, ko varētu uzstādīt ārā un aizvadīt džudo treniņus. Arī daļu sporta vingrošanas inventāra uz treniņu laiku varētu pārcelt uz vietu, kur atrodas mešanas sektori. Šis ir tādas interesantas jaunrades laiks, kas arī dod gandarījumu un motivāciju meklēt arvien jaunas iespējas.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    Andžiks 28.05.2021, 10:27:46

    Kas pa muldēšanu ka 13 vietās Ventspilī trenažieri?

  • -2
    Marta P 28.05.2021, 14:41:31

    Ir jau ar! Cik ta tev izdevās saskaitīt - atceries, ka skaita pa abiem krastiem!

  • -2
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 28.05.2021, 14:59:01

    Āra trenažieri Ventspilī tiešām ir uzstādīti 13 vietās. Tie atrodas ne tikai Reņķa dārzā, Jūrmalas parkā, Zilā karoga pludmalē, Pārventas Mežaparkā, Piedzīvojumu parkā, sociālās aprūpes nama “Selga” pagalmā, bet iedzīvotāji būs pamanījuši, ka āra trenažieri ir uzstādīti arī līdzās bērnu rotaļu laukumiem dzīvojamo māju iekšpagalmos - Pētera ielā 4, Talsu ielā 7, Katoļu ielā 34A, Saules un Riņķa ielas krustojumā, kā arī pie Pārventas bibliotēkas, Pārventas pamatskolas un Virves ielā 3. Lai sportošana āra sporta bāzēs būtu daudzveidīgāka un piemērota arī atlētiskās vingrošanas entuziastiem, Olimpiskā centra “Ventspils” pagalmā ir pieejami Basketbola halles atlētikas zāles trenažieri. Lai visiem sportot prieks brīvā dabā!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: