Nedēļas nogalē pirmos Nacionālās līgas otrā posma mačus aizvadīs VK Ventspils volejbolisti, savā laukumā uzņemot abas spēcīgākās Austrumu grupas komandas – Daugavpils novadu un Ezerzemi/DU.

Ventspilnieki pirmajā posmā pārliecinoši uzvarēja Rietumu grupas turnīrā, tā nodrošinot dalību izslēgšanas spēlēs, turklāt vēl uz otro posmu paņemot līdzi solīdu punktu bagāžu – 11 no 12 iespējamajiem. Spēcīgākās grupas sešnieks cīnīsies vienīgi par nosacīti ērtāku izslēgšanas spēļu starta punktu un sava laukuma priekšrocībām, kas galu galā var izrādīties svarīgi. Otrais posms Ventspilij sāksies ar ļoti nopietnu pārbaudījumu, jo divas dienas pēc kārtas jāuzņem viesi no Daugavpils.

Sestdien sporta hallē Pārventa spēlēs Daugavpils novada komanda, kas Austrumu grupā ieņēma otro vietu, tikai par diviem punktiem atpaliekot no Ezerzemes/DU, bet līdzi paņemot piecus. Par spriedzi Austrumu grupā labi liecina piecu setu cīņu statistika – abi Daugavpils klubi kopumā aizvadīja deviņus tādus mačus, tiesa, Ezerzeme/DU visus savus piecus uzvarēja, bet novadniekiem panākums tikai vienā. Arī abas savstarpējās spēles beidzās piecos setos, tā ka skaidrs, ka rūdījuma ventspilnieku viesiem netrūkst. Salīdzinājumam – Ventspils sezonu sāka ar zaudējumu piecos setos Ozolniekos, bet pārējos mačos ar sāncenšiem tika galā ātrāk.

Svētdien Pārventā viesosies Austrumu grupas spēcīgākā komanda (otro posmu sāk ar 8 punktiem), ko droši var nosaukt arī par vienu no galvenajiem favorītiem visā turnīrā. Galu galā – vismaz daļa spēlētāju pērn spēlēja Baltijas spēcīgākajā līgā, bet šosezon tomēr izlemts startēt par līmeni zemāk. Desmit pirmā posma mačos Ezerzeme/DU izcīnīja deviņas uzvaras, taču tikai četros mačos tiekot pie maksimālā punktu skaita. Toties vienīgais zaudējums sanāca tiešām smags – 0:3 pret MSĢ/U17, turklāt savā laukumā, piedevām vēl tas šai komandai bija vienīgais panākums... Tā ka neievainojami viņi nav, bet savā laukumā to jācenšas izmantot noteikti.

Paredzēts, ka otrā posma pēdējie mači risināsies 23. februārī (pie mums brauks jēkabpilieši), bet astotdaļfināla mači tiks izspēlēti marta sākumā. Spēcīgākās grupas komandas izslēgšanas spēlēs iesaistīsies ceturtdaļfinālā, kas startēs 14. martā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: