Lietuvā, Utenas apkaimē risinājās Latvijas čempionāta rallijā pirmā posma sacensības, kurās piedalījās arī visas trīs NJ Racing ekipāžas.

Pilnpiedziņas automašīnu klasē (A+) ventspilniekus pārstāvēja Nauris Berķis/Arvis Piķis un Edijs Bergmanis/Kārlis Bergmanis, savukārt viena tilta piedziņas klasē (2WD) – Jānis Berķis/Edgars Čeporjus.

Kā atzina mūsu sportisti, jau trases pieraksta laikā ekipāžām nācies secināt, ka sagaidāms interesants rallijs – trases konfigurācija ar viltīgiem līkumiem un lielu skaitu tramplīnu bija visai sarežģīta. Par rallija sarežģītību liecina arī fakts, ka no 97 ekipāžām, kas startēja, finišu sasniedza tikai 68. To skaitā, kas izstājās, diemžēl bija arī viena NJ Racing ekipāža – Nauris Berķis un Arvis Piķis –, kas pirms rallija bija apņēmības pilna riskēt – braukt iespējami ātri un cīnīties par katru sekundi –, tomēr šoreiz tas neizdevās. Jau otrā ātrumposma vidū ventspilnieku automašīnas dzinējs apklusa, un līdz ar to rallijs bija beidzies, tā īsti nemaz nesācies.

Brāļu Bergmaņu mērķis Lietuvā bija izmēģināt sacīkšu režīmā savu jauno automašīnu. Jau rallija pirmajā daļā brāļi atzina, ka šī automašīna ievērojami atšķiras no iepriekšējās un pie tās īpatnībām vēl jāpierod. Tomēr Bergmaņi absolūtajā ieskaitē spēja uzrādīt 35. rezultātu, bet grupas A+ ieskaitē – 5. starp Latvijas rallija braucējiem.

Par veiksmīgāko NJ Racing ekipāžu kļuva Jānis Berķis/Edgars Čeporjus, kuru sacīkšu automašīna starpsezonā piedzīvojusi ievērojamas pārmaiņas – tā aprīkota ar jaudīgāku dzinēju. Šī iemesla dēļ ekipāža pirmo ātrumposmu izmantoja vairāk, lai pierastu pie braucamā, atzina pats pilots.

Sākot ar otro ātrumposmu, Berķis/Čeporjus sāka uzlabot savas pozīcijas, ceļoties arvien augstāk 2WD klases un absolūtajā kopvērtējumā. Pēc divu 2WD klases ekipāžu izstāšanās negaidīti par labāko Latvijas ekipāžu šajā klasē kļuva tieši mūsu braucēji, kas ieņēma arī trešo pozīciju starp visiem 2WD klases braucējiem. Pirmā pozīcija veiksmīgi tika noturēta līdz rallija finišam, kā arī iegūta 42. pozīcija absolūtajā ieskaitē, kas vērtējams kā labs rezultāts.

Berķa/Čeporjus uzrādītais rezultāts ir arī pirmais komandas NJ Racing pjedestāls Latvijas čempionātā rallijā. Tā kā Lietuvas rallijekipāžas nav pieteikušās Latvijas rallija čempionātam, tad mūsu ekipāža šobrīd ir kļuvusi par līderi 2WD klases kopvērtējumā.

Jau pēc divām nedēļām Alūksnes un Gulbenes apkaimē norisināsies slavenais rallijsSarma 2011, kurā startēs arī brāļu Bergmaņu ekipāža, viņi jau nolēmuši, ka piedalīsies rallijsprinta ieskaitē. Savukārt Berķis/Čeporjus startēs rallija ieskaitē, tādējādi izlaižot pirmo Latvijas čempionāta rallijsprinta posmu. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: