Rīgā notika jau tradicionālā Latvijas klubu kausa izcīņa, kurā piedalījās 18 komandas, bet pie galdiņiem sēdās 106 dalībnieki no piecām valstīm, no kuriem 20 - sieviešu vai vīriešu lielmeistari un starptautiskie meistari.

Tika aizvadītas septiņas ātrā šaha (15+10 sekundes par gājienu) kārtas, kurās sacentās pieci vienas komandas dalībnieki, no kuriem vismaz viena bija sieviete. Pēc gada pārtraukuma kausu atguva galvenie reitinga favorīti Termo–Eko/RSF, kas pirmo vietu nodrošināja tikai pēdējā kārtā, uzvarot Baltiku.

Termo–Eko/RSF izcīnīja piecas komandu uzvaras un divas reizes cīnījās neizšķirti, summā iegūstot 12 punktus no 14. Par punktu atpalika Latvijas Šaha klubs, bet trešie ar 10 punktiem finišēja Rīgas Šaha skolas spēlētāji. Nedaudz negaidīti augstajā 4.vietā ar 9 punktiem ierindojās #onfire bez neviena titulēta spēlētāja pie vīriešu galdiņiem, bet Ventspils Šaha klubs, tāpat kā Baltika un RTU, ieguva pa 8 punktiem.

Ventspils komandas sastāvā spēlēja Matīss Mustaps, Valdis Saulespurēns, Guntars Antoms, Aleksejs Zuckovs, Dana Reizniece-Ozola un Vladlens Šulmans.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: