Keiptaunā, Dienvidāfrikā notika pasaules čempionāts virves vilkšanā, kurā Ventspils virves vilkšanas kluba “Velkonis” vilcēji startēja 680 kg un 720 kg svaru kategorijā klubu ieskaitē, kā arī 720 kg Latvijas izlases sastāvā.

Klubu sacensībās svara kategorijā līdz 680 kg kopumā piedalījās 15 komandas, kuras tika sadalītas 2 apakšgrupās. Mūsu komandas pretinieki bija Ķīnas, Nīderlandes, Dienvidāfrikas un Šveices vilcēji. Apakšgrupu cīņās Velkonis izcīnīja divas uzvaras, trīs reizes cīnījās neizšķirti, piedzīvoja divus zaudējumus un ierindojās 5. vietā, kas kopvērtējumā deva dalītu 9. – 10.vietu. Svara kategorijā līdz 720 kg startēja 12 komandas un apakšgrupā mūsējie cīnījās ar Zimbabves, Nīderlandes un Dienvidāfrikas komandām. Priekšsacīkstēs tika izcīnītas divas uzvaras, viens neizšķirts, divi zaudējumi un līdz cīņai par medaļām aizsniegties neizdevās, tomēr dalīta 5. – 6. vieta komandai ir lielisks sasniegums.

Izlašu sacensībās mūsējie pārstāvēja Latvijas krāsas un cīnījās pret Nīderlandes, Lielbritānijas, Vācijas, Dienvidāfrikas, Zimbabves un Spānijas komandām. Kopvērtējumā - 6.vieta septiņu komandu konkurencē.

Mūsu komandā startēja Raimonds Kazakevičs, Māris Bože, Jurģis Rasa, Nauris Zablovskis, Edgars Zablovskis, Arnis Krists Zecmanis, Aino Gošs, Raimonds Oliņš, Inguss Salmiņš, Pāvels Rižiks un Ainars Zablovskis.

Vairāk par Velkoņa gaitām DĀR un šajā sezonā lasiet piektdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: