Divas dienas risinājās Pasaules kausa posms galda hokejā Rīgas kauss, kas ir Latvijas lielākais turnīrs un šogad atzīmēja savu 19. dzimšanas dienu.

Šoreiz Rīgas kausā piedalījās 257 spēlētāji no 15 valstīm, kas ir jauns sacensību rekords, bet Jaunrades nama komandu pārstāvēja 17 galda hokeja cienītāji. Pirmajā kārtā dalībnieki tika sadalīti desmit grupās un pieciem Jaunrades nama spēlētājiem izdevās kvalificēties turnīra augstākajā divīzijā. Trim no viņiem turnīra sākums izvērtās pat negaidīti veiksmīgs, jo Eliāns Ēdelis spēja izcīnīt uzvaru savā grupā, Edžus Kaņeps bija otrais, bet Elvijs Siliņš – trešais. Tāpat augstākajā līgā iekļuva Elēna Rācenāja un Elvis Arhinovičs. Kaņeps turpināja iesākto, arī šoreiz savā grupā izcīnot otro vietu un nodrošinot dalību finālturnīrā, kurā iekļuva arī Ēdelis un Siliņš.

Rācenāja kopējā konkurencē ieņēma 66. vietu, bet sieviešu nominācijā izcīnīja trešo, piekāpjoties vienīgi Eiropas un pasaules čempionei Viktorijai Gorodņickai no Krievijas un pasaules vicečempionei Marijai Saveļjevai no Igaunijas. Arhinovičs šo turnīru noslēdza 76. vietā, finišējot krietnu gabalu virs turnīra tabulas vidus.

Otrajā sacensību dienā 48 spēcīgākie spēlētāji turpināja cīņu par uzvaru turnīrā, bet Elvijam, ieņemot astoto vietu savā grupā, izdevās iekļūt Pasaules kausa posma izslēgšanas turnīrā. Edžus un Eliāns katrs savā grupā ierindojās 18. vietā un šajā turnīrā finišēja attiecīgi 35. un 36. vietā.

Uzvaras gājienu turpināja Elvijs, kurš izslēgšanas maču pirmajā kārtā sīvā cīņā, uzvarot trīs mačos pēc kārtas, ar rezultātu 4:3 (1:2(p); 5:1; 1:2(p); 1:2; 4:1; 3:2 (p); 5:1) uzveica Markusu Nilsonu no Zviedrijas. Ceturtdaļfinālā viņam pretī nāca pašreizējais pasaules čempions un pasaules reitinga pirmais numurs Edgars Caics, kam nācās piekāpties ar rezultātu 0:4. Jāpiebilst, ka Caics tika līdz Rīgas kausa finālam, kurā tomēr piekāpās Krievijas spēlētājam Maksimam Borisovam. Siliņš šajā posmā finišēja 15. vietā, kas, protams, bija labākais ventspilnieku rezultāts.

Pirmajā simtā iekļuva arī Aleksandrs Žernovojs (83.) un Alens Kalniņš (85.), nedaudz aiz tā palika Laima Kamzola (103.) un Guntis Ernšteins (107.).

Pasaules kausa posms ''Rīgas kauss''
Open (257 spēlētāji)

1. Maksims Borisovs (Krievija)
2. Edgars Caics (Latvija)
3. Sergejs Ivanovs (Krievija)
4. Edgars Saulītis (Latvija)
...15. Elvijs Siliņš
35. Edžus Kaņeps
36. Eliāns Ēdelis
66. Elēna Rācenāja
76. Elvis Arhinovičs
83. Aleksandrs Žernovojs
85. Alens Kalniņš
103. Laima Kamzola
107. Guntis Ernšteins
132. Valts Janvars
146. Haralds Janvars
150. Sarma Vēberga
155. Dāvis Apfelbaums
165. Mārcis Radelis
169. Alekss Ernšteins
192. Lauris Rozentāls
240. Oksana Korobkina

FOTO: Rīgas Kauss 2017 apbalvošana sieviešu nominācijā: (no kreisās) Marija Saveļjeva (EST), Viktorija Gorodņickaja (RUS) un Elēna Rācenāja (LAT).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: