Pie septītās uzvaras Virslīgas čempionātā tikuši FK Ventspils futbolisti, kas jau otro reizi pēc kārtas smagi sarūgtināja pašreizējos čempionus Spartaka spēlētājus, šoreiz viesos uzvarot 3:0.

Ventspils rindās debitēja centra aizsargs Nauris Bulvītis, atstājot rezervē Antonu Jemeļinu, bet citu būtisku izmaiņu starta sastāvā nebija. Mājiniekiem sastāvā gan bija vairāki robi traumu un diskvalifikāciju dēļ. Diemžēl jau mača pirmajā pusē Polam Ašvortam bija jāveic maiņa, jo savainojumā iedzīvojās Eduards Tīdenbergs, kura vietā laukumā nāca Ritvars Rugins.

Rezultātu ventspilnieki atklāja mača 27. minūtē, kad sāncenšu aizsargu kļūdu izmantoja Adeleke Akinjiemi, apsteidza mājinieku vārtsargu Vitāliju Meļņičenko un raidīja bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī. Jāpiebilst gan, ka dažas minūtes pirms tā bīstams soda sitiens bija pie Ventspils vārtiem un bumba soda laukumā trāpīja pa Ņikitas Koļesova roku, bet Aleksandrs Anufrijevs pendeli tomēr nenozīmēja.

Lēmumu par tādu tiesnesis gan pieņēma 53. minūtē, kad ventspilnieku soda laukumā krita Jevgeņijs Kozlovs, taču Dmitrijs Plotonovs 11 metru soda sitienu nerealizēja, bumbu sitot pa vārtu stabu. Svarīgi notikumi risinājās 15 minūtes vēlāk, kad, neskatoties uz Ņikitas Berenfelda pārkāpumu, viesi izveidoja rezultatīvu pretuzbrukumu, ko ar precīzu sitienu noslēdza Aleksejs Alekejevs. Bērenfelds par pārkāpumu saņēma brīdinājumu, kas viņam bija jau otrais, tāpēc nācās pamest laukumu. Divas minūtes vēlāk tāda paša iemesla dēļ viņam sekoja Luka Šimunovičs un Spartaks palika deviņu vīru sastāvā.

Par nedisciplinētību sodu mājinieki saņēma 83. minūtē, kad precīzi sita Vitālijs Rečickis, panākot jau 3:0. Ventspils varēja iesist vēl, taču precīzu sitienu vairs nebija, kas gan prieku par uzvaru, protams, nemazināja. Līdz ar to Ventspils turnīra tabulā panāca Liepāju/Mogo un Riga FC (visām 27 punkti), bet atstarpi līdz līderiem samazināja līdz septiņiem punktiem, tiesa, Spartakam joprojām rezervē viena spēle.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Latvija pāri visām! 09.09.2017, 22:29:48

    Malači, bet tagad atliek vinnēt arī nečempionus :!)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: