Bulgārijā notika Eiropas čempionāts kanoe airēšanā, kurā trenera Anda Priedes vadībā piedalījās Ventspils pašvaldības atbalstītais augstas klases sportists Dagnis Iļjins, kurš kanoe vieninieku 1000m distancē ieguva 9.vietu.

Priekšsacīkstēs Dagnis Iļjins, startējot otrajā celiņā, izcīnīja sesto vietu savā braucienā un devīto vietu pirmās kārtas kopvērtējumā, kas ļāva viņam iekļūt pusfinālā. 1000 m distanci viņš veica 3:55.136 minūtēs, kas ir par 15 sekundēm ātrāk nekā Rio olimpisko spēļu B finālā. Visātrāko rezultātu priekšbraucienos parādīja trīskārtējais olimpiskais čempions Sebastians Brendls no Vācijas, distanci veicot 3:45.296 minūtēs.

Pusfinālā 24 gadus vecajam Iļjinam bija jāspēkojas ar pasaules un Eiropas čempionu Henriku Vasbanjai no Ungārijas un divkārtējo Eiropas čempionu Metjū Gobelu no Francijas. Pēc 250 metriem Iļjins bija tikai septītajā vietā, tomēr tempu mūsu sportists kāpināja un pie 500 metru atzīmes jau bija otrais. Iļjinam bija ļoti svarīgi noturēties trijniekā, jo tieši tik sportistiem bija atvēlēta vieta finālā. Šo uzdevumu viņš izpildīja, distanci veicot 4:09.312 minūtēs. Uzvaru izcīnīja jaunais lietuviešu talants Vadims Korobovs, kuram tikai 20 gadi.

A finālā Dagnis palika noslēdzošajā 9.vietā (04:07:487), no titulētā uzvarētāja vācieša Sebastiana Brendla atpaliekot par teju 16 sekundēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: