Jau trešo nedēļu Popes pagasta Guģenieku senkapos norisinās arheoloģiskie izrakumi. Pagājušajā nedēļā kopā ar arheologiem strādāja arī vēstures skolotāji.

Līdz pašiem senkapiem arheologi kopā ar skolotājiem līdz ceturtdienas vēlai pēcpusdienai, kad notikumu vietā bija Ventas Balss, pagaidām nebija aizrakušies, taču atrastas vairākas senlietas, kas uz tiem norāda. Kā pastāsta izrakumu vadītāja Inga Doniņa, Latvijas Universitātes Latvijas Vēstures institūta pārstāve, divu nedēļu laikā arheologiem izdevies izrakt ap 100 dažādu priekšmetu vai to detaļu.

Skolotājas no Ventspils un novada skolām Vita Hermansone, Anita Krūmiņa, Kristīna Baltiņa un Daiga Kņaza ir gandarītas par iespēju piedalīties arheoloģiskajos izrakumos. Iepriekš šāda iespēja Vitai un Kristīnai bija studiju laikā pirms vairākiem gadiem, šodien daudz kas notiek citādāk – mūsdienīgāk. Arheoloģijā tiek pielietoti moderni instrumenti.

Plašāku rakstu lasiet šīs dienas laikrakstā Ventas Balss.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Novadnieks 17.07.2017, 10:14:39

    Labu galu šitie kapu apgānītāji neņems.Vismaz līdz šim,piekopjot šitādu nodarbi,neviens nav palicis bez soda.Vai tad šie būtu izņēmums?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: