Basketbola klubam "Ventspils" par tā kapteiņa Kristapa Janičenoka veltītajiem kritiskajiem izteikumiem tiesnešiem pēc Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās finālspēles piespriests 350 eiro liels naudas sods, informēja Latvijas Basketbola savienības (LBS) komunikācijas vadītājs Artūrs Portnovs.

"VEF Rīga" svētdien LBL fināla otrajā spēlē ar 84:76 uzveica "Ventspili", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-0, bet pēc mača pieredzējušais Janičenoks televīzijas intervijā veltīja skarbu kritiku spēles tiesnešiem.

"Apsveicu "VEF Rīga" ar uzvaru. Jā, šī bija līdzīgāka spēle nekā pirmā. Lai man LBL liek sodu, bet uzskatu, ka "VEF Rīga" komandai maču uzvarēt palīdzēja tiesneši. Ja viņi var pēc atsevišķām epizodēm skatīties video, lai viņi skatās arī pēc tādiem sodiem, kur spēlētāji bļauj un krīt zemē, bet pēc trim sekundēm ir jau atkal piecēlušies. Tas nav patīkami, bet nekādā veidā nemazina "VEF Rīga" spēku un organizētību uzbrukumā," sarunā ar Latvijas Televīziju sacīja Janičenoks. "Nākamajā spēlē cīnīsimies un gaidīsim atpakaļ [Latvijas vadošo tiesnesi] Oļegu Latiševu," pauda Janičenoks.

LBL Tehniskā komisija, vadoties pēc LBL sacensību nolikuma 41.punkta otrās daļas, "Ventspils" komandai piespriedusi 350 eiro lielu soda naudu par Janičenoka izteikumiem. Minētais punkts nosaka, ka "nevienam LBL dalībniekam vai ar klubu/komandu saistītai oficiālai personai nav tiesības ar masu mediju starpniecību izteikt personīga rakstura aizskarošus komentārus par LBL, tās vadību vai citu LBL dalībnieku".

Kā norādīja Portnovs, Ventspils komandai sods jāsamaksā 30 dienu laikā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Freds 23.05.2017, 15:54:38

    Sods ir Janičenokam vai BKV? Delfos rakstīts, ka sods ir piemērots un jāsamaksā Kristapam? Kam taisnība? ;)

  • 0
    Latvija pāri visām! 23.05.2017, 18:31:29

    Tiesneši savā nesodāmības sajūtā gatavi jebkurai patvaļīgai rīcībai.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: