Nav šaubu, ka vieta, kas neizjūt apmeklētāju trūkumu, ir Olimpiskā centra Ventspils peldbaseins. Tāpēc gan ierindas peldētāji, gan tie, kas trenējas šajā sporta veidā, ar sajūsmu uztvēra ziņu, ka pie mums taps jauns baseins.

Jaunais peldbaseins solās būt tiešām ievērības cienīgs objekts. Pēc visu par un pret smalkas izpētes, citu pieredzes izanalizēšanas un nepieciešamību izvērtēšanas tika pieņemts lēmums, ka Sporta un Kuldīgas ielas krustojumā – Kuldīgas ielā 71 – taps baseins ar astoņiem 50 m celiņiem. To varēs sadalīt uz pusēm, iegūstot 16 celiņus pa 25 metriem katru vai astoņus 25 metru un četrus 50 metru celiņus. Blakus lielajam peldbaseinam atradīsies mazāks baseins, kas būs salīdzinoši sekls un kalpos peldētapmācībai. Taču tā nebūs tikai vieta, kurā varēs peldēt un sacensties, bet tur tiks izveidots arī rehabilitācijas centrs ar četrzvaigžņu viesnīcu, tā ka projekta īstenošana arī sarūpēs pilsētai jaunas darba vietas pakalpojumu un viesmīlības jomā.

Kompleksā paredzēts izbūvēt arī rehabilitācijas centru dažādu traumu ārstēšanai un atlabšanai pēc tām. Protams, atbilstošs būs arī aprīkojums un speciālistu kvalifikācija. Centrā būs diagnostikas un procedūru kabineti, kuros strādās sporta ārsts, traumatologs ortopēds un fizioterapeits, tāpat arī mazais baseins, aukstā vanna un specializēts ūdens aplis, kas tiks izmantots termokontrasta terapijā. Būs specializēti trenažieri un citas iekārtas.

«Ja izdosies realizēt visu ieplānoto, un es esmu pārliecināts, ka izdosies, mēs iegūsim ne vien Latvijas mērogā, bet arī visā Baltijā ievērojamu rehabilitācijas centru. To varēs apmeklēt gan ierindas ventspilnieki, gan, piemēram, arī dažādu sporta veidu izlašu pārstāvji, turklāt ne tikai no Latvijas. Olimpiskajā centrā Ventspils jau tagad nometnes rīko ārvalstu sportisti, bet pēc jaunā centra atklāšanas šeit varēs ierasties arī klienti, kam nepieciešama rehabilitācija. Piemēram, no tuvējām Skandināvijas valstīm. Viņi atstās Ventspilī savu naudu – dzīvos, ieturēsies mūsu pilsētas ēstuvēs, izmantos dažādus pakalpojumus un atpūtas iespējas,» Boitmanis uzskaita jaunā centra plusus. Tā kā rehabilitācija ir laikietilpīgs process, tad kompleksā atradīsies arī augsta līmeņa četrzvaigžņu viesnīca ar 40 numuriem, kuras būvniecība, visticamāk, tiks īstenota projekta otrajā kārtā. Par mūsdienīgas četrzvaigžņu viesnīcas nepieciešamību Ventspilī tiek runāts jau sen, turklāt dažkārt tās trūkums arī kļuvis par šķērsli lielu starptautisku notikumu uzņemšanai. Taču līdz šim neviens uzņēmējs šādu projektu nerealizēja, tāpēc nācās rīkoties pilsētas pašvaldībai un Olimpiskajam centram. Jaunā projekta īstenošanai tiks piesaistīts valsts budžeta finansējums.

Visu kompleksu apsaimniekos Olimpiskais centrs Ventspils, kas garantēs, ka peldbaseinā būs zemas cenas un tas būs pieejams iedzīvotājiem. Savukārt rehabilitācijas centra, viesnīcas, ēdināšanas un citu pakalpojumu sniegšana tiks nodota pieredzējušu privāto komersantu pārziņā. Tātad pašvaldība nodrošinās uzņēmējus ar labas kvalitātes infrastruktūru, bet komersantiem atliks vien sekmīgi to apgūt, radīt darba vietas un pelnīt naudu, tādējādi dodot savu artavu arī pašvaldības budžetā.

Attēlā: Šveicē noskatītais jaunā Ventspils peldbaseina prototips.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • -2
    qwerty 18.05.2017, 09:20:37

    Tā vietā lai šo jauno kompleksu uzbūvētu Olimpiskā centra pļavā (kur tiek izvests ledus halles sniegs) , tiks likvidēti desmitiem koku un iekopts skvērs. Nu super,paldies .

  • -3
    keda 18.05.2017, 09:29:24

    Iekoptais skvērs jau daudzus gadus neko dikti netiek kopts :D Īpatnēja tāda vieta, ja godīgi, viena no pirmajām, ko sakopa, bet tagad tāds ne šāds ne tāds skats. Lai top jaunais!

  • -2
    Nif nifs 18.05.2017, 11:57:37

    Kur tad peldbaseins atradīsies?

  • -1
    keda 18.05.2017, 12:04:47

    rakstā teikts - Kuldīgas ielā 71

  • -2
    Kakadū 18.05.2017, 12:47:49

    Super par 4 zvaigžņu viesnīcu. Tādu mums jau sen vajag, lai brauc arī bagātāki tūristi, kas tūrisma uzņēmējiem ļaus nopelnīt vairāk naudiņas. Citādi tie lietuvieši jau negrib neko daudz tērēt.

  • -1
    yolo 18.05.2017, 14:04:04

    Tas būs autostāvvietas vietā? Kur tādā gadījumā plānots veidot autostāvvietu?

  • 0
    qwerty 18.05.2017, 16:07:50

    Tas būs tā parka vietā ,blakus ,,rūķīšmājai'', vai lai vieglāk iztēloties,braucat pa Sporta ielu un piebraucot pie Kuldīgas ielas, pa labi Jūs šobrīd redzat nelielu svēru,bet tad tur būs baseins. Skaidrs?

  • 0
    yolo 18.05.2017, 21:01:52

    Skaidrs

  • -1
    Krišs Daugulis 18.05.2017, 14:10:15

    Man jau patīk, kā pašvaldība attīsta viesnīcu biznesu čakarējot normālu tirgu. Gan jau ka EU līdzekļi arī tiks piesaistīti, jo atslēgvārds jau nav viesnīca bet rehabilitācijas baseins:)

  • -2
    Kakadū 18.05.2017, 18:30:54

    Ko tad pats nebūvē 4 zvaigžņu viesnīcu?? Kaut kā pēdējos 30 gadus neviens nav sadūšojies. Bet ar tavu kempingu vai apartamentu 4 zv viesnīca nekonkurēs, jo bagāts vācietis vai zviedrs nemūžam tavā kempingā negulēs.

  • -1
    Soft 18.05.2017, 22:41:19

    Es par to pašu rakstīju, ko Kakadū saka. Kāds normāls tūrisma tirgus, ja gadu desmitiem nav radušās neviena normāla privāta viesnīca....? tagad pilsētā ir visa infrastruktūra, bet to steidz izmantot tikai lētie leiši, kas ar mieru dzīvot jebkur. Vajag taču arī normālas viesnīcas, lai ne tikai leiši te dzīvotu, bet arī maksātspējīgie.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: