Ventspils pašvaldība ir noslēgusi divus sadarbības līgumus ar Izglītības un zinātnes ministriju par finansējuma piešķiršanu EUR 1,65 milj. apmērā projektam “Olimpiskā centra “Ventspils” sporta infrastruktūras attīstībai 2015. – 2019.gadam”.

Noslēgtie līgumi paredz, ka pirmā finansējuma daļa tiks saņemta š.g. martā. No tā 700 000 eiro tiks novirzīti Pārventas sporta kompleksa infrastruktūras pilnveidošanai. Paredzēts izbūvēt modernu atlētikas zāli, kura būs savienota ar sporta halli “Pārventa”. Vienlaikus tiks modernizēts arī Pārventas sporta kompleksa futbola laukums, kurā sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju tiks uzklāts moderns jauns sintētiskais segums, nomainīts stadiona apgaismojums un veikti citi remonta darbi.

Daļa piešķirtā finansējums tiks izmantota Olimpiskā centra “Ventspils” basketbola halles iekštelpu remontdarbiem un jauna inventāra iegādei. Savukārt, Olimpiskā centra “Ventspils” ledus hallē tiks iegādāts jauns tablo un borta aizsargi starptautisku šorttreka sacensību organizēšanai. Olimpiskā centra “Ventspils” stadionā plānota futbola ģērbtuvju modernizācija atbilstoši UEFA prasībām, kā arī rezerves futbola laukumā tiks iegādāts elektroniskais tablo un veikti citi remonta darbi.

Ūdens Piedzīvojumu parka peldbaseinā tiks veikta atlētikas zāles paplašināšana, aprīkojuma iegāde un grīdas seguma atjaunošana vingrošanas zālē. Sporta namā “Centrs” sporta zālē tiks veikta grīdas seguma nomaiņa un remontdarbi smagatlētikas zālē.

Lai nodrošinātu atbilstošus apstākļus BMX sportistiem, finansējums paredzēts ziemas sporta bāzes projektēšanai, kas paredzēta kā piebūve pie Ventspils 2.vidusskolas sporta zāles. Par valsts finansējumu uzlabojumi tiks veikti esošajā Piedzīvojumu parka BMX trasē. Ieguldījumi tiks veikti augstas klases sportistu sagatavošanas centra sadzīves apstākļu uzlabošanai.

Finansējums paredzēts jauna peldbaseina projektēšanai un būvniecībai, kurš būs nozīmīgākais sporta infrastruktūras attīstības projekts tuvāko divu gadu laikā Ventspilī.

Olimpiskā centra „Ventspils” sporta bāzes izmanto ne tikai Ventspils iedzīvotāji, bet arī valsts un pasaules mēroga sportisti, kā Latvijas izlases dalībnieki bobslejā, pludmales volejbolā, šorttrekā, vieglatlētikā, jaunatnes izlases dalībnieki basketbolā, kuri pārstāv mūsu valsti Olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: