Ventspilī pie Būšnieku ezera plānots izbūvēt putnu novērošanas torni, paredzēts arī izstrādāt aplikāciju viedtālruņiem, lai interesentiem būtu iespējams iegūt informāciju par Būšnieku ezera teritorijā mītošajiem putniem.

Izpētīts, ka Būšnieku ezerā ligzdo 34 dažādas putnu sugas. Par katru no tām plānots izstrādāt aprakstu un sagatavot informāciju digitālā formā, iestrādājot to aplikācijā. Paredzēti arī dažādi citi izglītojoši pasākumi.

Ventspils pilsētas domes sēdē piektdien tika atbalstīta nacionālas nozīmes vides izglītības infrastruktūras izveides projekta iesniegšana Latvijas vides aizsardzības fonda izsludinātajā projektu konkursā.

Projekta atbalstīšanas gadījumā to plānots īstenot sadarbībā ar Latvijas ornitoloģijas biedrību, Ventspils Digitālo centru un Ventspils muzeju. Tiek lēsts, ka kopējās projekta izmaksas varētu veidot ap 133 170 eiro. 75% no izmaksām būtu Latvijas vides aizsardzības fonda finansējums, bet Ventspils pašvaldība segtu pārējos 25%.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    gg65 10.03.2017, 22:08:48

    Lūgums domei izskatīt iespēju kaut kā panākt, lai tornis būtu virs koka galotnēm. Lai nav tāds brāķis kā Kolkas ragā, kur 310 grādu lenķī redz priežu galotnes un atlikušajā lenķī neko neizsakošu jūras gabalu. Lai gan no tā torņa bija jāredz pašu kolkas ragu. Bušnieku tornim jābūt tik augstam, lai no tā pavērstos skaists skats uz tuvējo apkārtni un Ventspils pilsētu.
    Paldies!

  • 0
    Novadnieks 13.03.2017, 09:11:17

    Tieši tā.

  • 0
    Ieva 12.03.2017, 23:13:03

    Jautājums- kurā vietā būs tornis?
    To uzstādīt jēga ir tikai ezera dienvidu galā, kur visvairāk pulcējas ūdensputni, jo tur ir aizvējš.

  • 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 16.03.2017, 22:18:53

    Putnu novērošanas torni paredzēts uzstādīt tieši ezera Dienvidu galā, pie Staldzenes ielas autobusu gala pieturas (apm. 150 metrus no tās), un šī vieta ir apzināti izvēlēta, to izvērtējuši ornitologi, atzīstot to par vislabāko vietu putnu novērošanai.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: