Ventspils poliklīnikā jau pusgadu pieņem bērnu alergologs un alergologs-pulmonologs, kas piesaistīti, ņemot vērā ventspilnieku izteiktos ierosinājumus. Šomēnes – 20. martā – pieņem alergoloģe Regīna Pakalne, bet 27. aprīlī – alergoloģe-pulmonoloģe Līga Berķe.

Ventspils poliklīnika piesaistīja bērnu alergologus no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, jo nepieciešamību pēc bērnu alergologa Ventspils iedzīvotāji izteica pašvaldības īstenotās programmas «Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta» aptaujā. Alergoloģe R. Pakalne pieņem bērnus ar ādas alerģisku saslimšanu simptomiem, veic ādas alergēnu testus, kā arī pieņem bērnus ar pārtikas alerģiju simptomiem. Savukārt alergoloģe-pulmonoloģe L. Berķe pārsvarā pieņem bērnus ar elpceļu alerģisku saslimšanu simptomiem, kā arī veic spirogrammu jeb grafisku elpošanas kustību pierakstu. Katru mēnesi poliklīnikā pieejama viena no divām minētajām speciālistēm, proti, vienu mēnesi pieņem alergoloģe, bet citu – alergoloģe-pulmonoloģe.

Kopš šī gada sākuma Ventspils pašvaldība visiem Ventspilī deklarētajiem bērniem līdz trīs gadu vecumam kompensē bērnu alergologa apmeklējumu 90% apmērā, taču ne vairāk kā 30 eiro par vienu apmeklējuma reizi. Pabalstu iespējams iegūt pēc speciālista apmeklējuma, poliklīnikā aizpildot īpašu veidlapu un pievienojot tai ārsta apmeklējuma čeku. To iespējams izdarīt arī pilsētas Sociālajā dienestā.

Iegūt vairāk informācijas un pierakstīties uz vizīti pie minētajām speciālistēm iespējams, personīgi ierodoties Ventspils poliklīnikas reģistratūrā vai zvanot pa tālruņa numuru 636 22131. Speciālistu pieņemšanas datumi regulāri tiek atjaunoti Ventspils poliklīnikas mājaslapā www.ventspilspoliklinika.lv. Ņemot vērā, ka viena no ārstēm specializējas elpceļu alerģiju ārstēšanā, bet otra ādas alerģiju ārstēšanā, pirms pierakstīšanās uz vizīti lūgums izvērtēt, kurš no abiem speciālistiem bērnam nepieciešams.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: