Latvijas futbola Ziemas kausa spēlē starp divām "SynotTip" virslīgas pirmā trijnieka komandām pirmdien "Ventspils" uzvarēja "Jelgavu". Savukārt citā mačā čempione Jūrmalas "Spartaks" droši ar 4:1 pieveica "Metta"/"Latvijas Universitāte".

Nedēļas centrālajā spēlē "Ventspils" pārspēja Latvijas vicečempioni un valsts kausa ieguvēju "Jelgavu" ar rezultātu 1:0 (0:0), vienīgos vārtus 75.minūtē iesitot pussargam Vitālijam Rečickim. Dueli ventspilnieki pabeidza mazākumā, jo no laukuma tika noraidīts Kaspars Svārups, tomēr seškārtējie Latvijas čempioni noturēja panākumu un turnīrā joprojām nav zaudējuši punktus.

Vēl vienā spēlē "Spartaks" ar 4:1 (2:0) apspēlēja "Metta"/LU. Pirmajā puslaikā vārtus valsts čempioniem guva Edgars Gauračs un Elvis Stuglis, tomēr 60.minūtē pieredzējušais Gatis Kalniņš ar galvu samazināja "Metta"/LU deficītu. Spēles beigās gan izcēlās arī Ričards Korzāns un Jevgeņijs Kozlovs, kas ļāva "Spartakam" gūt drošu uzvaru.Nākamajā Ziemas kausa spēlē otrdien "Liepāja" Tallinā tiksies ar Igaunijas galvaspilsētas vienību Nemmes "Kalju".No vienībām, kas jau iesaistījušās Ziemas kausa turnīrā, kopvērtējumā pa divām uzvarām divās cīņās guvušas "Liepāja", RFS un "Ventspils".

Ziemas kausā, kas komandām kalpo kā pirmssezonas sagatavošanās turnīrs, bez astoņām Latvijas virslīgas komandām šogad piedalās arī pa trim vienībām no Lietuvas un Igaunijas. Ziemas kausa mērķis ir klubiem nodrošināt kvalitatīvas pirmssezonas sagatavošanās spēles, taču ņemot vērā, ka jau sezonas ietvaros virslīgas komandas aizvada vismaz četras savstarpējās spēles (papildus skaitot Latvijas kausa mačus), pēc pašmāju klubu pārstāvju iniciatīvas piektajā jeb jubilejas turnīrā uzaicinājumu startēt saņēma vairākas vadošās Igaunijas un Lietuvas futbola vienības, kas ievērojami mainīja arī Ziemas kausa norises formātu.

Šoreiz Ziemas kauss netiek aizvadīts pēc tradicionāla izspēles formāta - apakšgrupu cīņām un finālspēlēm. Jaunā izspēles sistēma paredz, ka ne visi klubi aizvadīs vienādu spēļu skaitu, kā arī komandu pretinieki turnīra ietvaros būs dažādi. Līdz ar to uzvarētāju noteikšanā tiks izmantota uzvarēto spēļu procentuālā vērtība pret aizvadītajām.

No vienībām, kas jau iesaistījušās Ziemas kausa turnīrā, kopvērtējumā pa divām uzvarām divās cīņās guvušas "Liepāja", RFS un "Ventspils".

Ventspils - Jelgava - 1:0 (0:0)
Ventspils
: Uvarenko, Savčenkovs, Obuobi, Rugins, Žuļevs, Alfa, Rečickis, Aleksejevs, Tīdenbergs, Karlsons, futbolists, kurš iziet pārbaudi
Uz maiņu izgāja: Pavlovs, Svārups, Solomatovs, Matvejevs
Vārti: 1:0 Rečickis (75)

Nākamo maču ventspilnieki aizvadīs 7. februārī, kad tiksies ar FK "Liepāja".

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    ozols 31.01.2017, 10:23:23

    Šādos laika apstākļos Ventspilnieki var ar Liepāju uzspēlēt arī mūsu makslīgajā laukuma zālienā ,vai ne :)

  • 0
    keda 31.01.2017, 10:37:54

    Laba doma, Brestā pa salu ārā laida :) Bet diez vai...
    Ja par komandu - stresssss pārņem, par aizsardzību domājot. Papildinājuma tur nebūs? :( Ir jau labi, ja būs viens ātrs flangs (tas baltkrievs es tā saportu), viens garš uzbrucējs, bet tiešām sitīsim vairāk, nekā ielaidīsim?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: