Pēdējā Latvijas čempionātā svarbumbu sportā sapulcējās sportisti no vienpadsmit pilsētām, novadiem un sporta klubiem. Sacensībās piedalījās vairāk nekā 120 sportisti.

Dāmas sacentās svarbumbu raušanā ar vienu roku, bet vīrieši - divcīņā (grūšana + raušana). Spēcīgajā  konkurencē teicamus rezultātus uzrādīja ventspilnieki, izcīnot čempionu titulus un medaļas visās vecuma grupās, kā arī komandu cīņā.

Jauniešu grupā U-18, svaru kategorijā līdz 73 kg, sīvā cīņā Latvijas vice-čempiona titulu izcīnīja Aleks Giņko (294,5 punkti ar 16kg svarbumbām). Tāpat šajā svara kategorijā Aleks uzstādīja jaunu Latvijas rekordu grūšanas vingrinājumā, 16kg smagas svarbumbas 10 minūšu laikā uzgrūžot 171 reizes.
Junioru grupā līdz 22 gadiem par Latvijas čempionu svaru kategorijā virs 105 kg kļuva Jevgeņijs Gordejevs (86 punkti ar 24kg svarbumbām). Jāatzīmē, ka Jevģeņijam ir ierobežotas iespējas redzes problēmas dēļ. Tas sarežģī gan treniņu procesu, gan piedalīšanos sacensībās, bet sacensībās nebija izdalītas speciālas grupas sportistiem ar ierobežotām iespējām, tāpēc Jevgeņijs sacentās kopā ar visiem un izcīnīja zelta medaļu.

Vīriešu grupā, svaru kategorijā līdz 78 kg, ar lielu pārsvaru pār sāncenšiem, uzvaru izcīnīja Artūrs Tančins (231 punkts ar 32kg svarbumbām),  bet kategorijā līdz 105 kg pārliecinošu uzvaru guva Vasilijs Giņko (259 punkti ar 32kg svarbumbām).
Tāpat veterānu grupā Artūrs Tančins izcīnīja zelta medaļu, bet Vasilijs Giņko - sudrabu.

Sacensības nobeigumā mūsu sportisti (Artūrs Tančins, Vasilijs Giņko un Jevgeņijs Gordejevs) startēja pieaugušo komandu stafetē un izcīnīja 2.vietu 6 komandu starpā.
Par Latvijas čempionāta uzvarētājiem jauniešu un junioru grupās kļuva Daugavpils novada komanda, bet pieaugušajiem - RTU SK.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: