Ventspils Centra sākumskolas jauno basketbolistu komanda ļoti veiksmīgi ir uzsākusi dalību NBA Junioru līgas Rietumu konferencē Kurzemē, uzvarot četrās spēlēs pēc kārtas.

NBA Junioru līgas turnīri notiek daudzās valstīs trijos kontinentos, veicinot basketbola popularitāti un bērnu pievēršanos sportiskam dzīvesveidam. NBA Junioru līgas turnīrs Latvijā tiek rīkots, sadarbojoties NBA Junioru līgai un Latvijas Basketbola savienībai. Šosezon tajā piedalās 2004. gadā dzimušas un jaunākas meitenes, kā arī 2005. gadā dzimuši un jaunāki un puiši. 30 komandas sadalītas divas konferencēs (Rietumi un Austrumi) un sešās grupas (divas Rīgā, pa vienai Kurzemē, Latgalē, Vidzemē un Zemgalē), kas aizvada divu apļu turnīru.

Ventspils Centra sākumskolas jauno basketbolistu komanda ļoti veiksmīgi uzsākusi dalību Rietumu konferencē Kurzemē. Komandas kapteinis Toms Markuss Salnājs kopā ar treneri Jāni Zemeli piedalījās izlozē, kurā skolas tika pie kādas NBA komandas nosaukuma, bet ventspilnieki tika pie Memphis Ggrizzlies. Priekšsacīkstēs Kurzemē kopā būs sadalīti četros turnīros, no kuriem divi jau aizvadīti.

Pirmajā turnīrā Ventspilī mūsējie ar 36:12 pieveica New Orleans Pelicans (Jaunpils) un ar 48: 26 San Antonio Spurs (Tukuma 2. pamatskola). Otrajā turnīrā Rojā mūsējie turpināja uzvaru sēriju – ļoti sīvā cīņā ar 29:25 izdevās pieveikt Houston Rockets (Roja) un ar 39:26 arī spēcīgo Dallas Mavericks (Saldus). Līdz ar to Kurzemes grupā līderos izvirzījušies mūsējie un Saldus pamatskolas komanda. Katras konferences astoņas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, kas notiks 25. janvārī, bet finālspēle un cīņa par trešo vietu notiks 11.februārī LBL Zvaigžņu spēles laikā.

Ventspils Centra sākumskolas komandā spēlē kapteinis Toms Markuss Salnājs, Everts Riekstiņš, Niks Vilsons, Niks Mariuss Šteinbergs, Valts Valters Grīslis, Ieva Stupele, Kitija Annika Laterere, Laura Igare, Nadīna Beķere un Ance Bertāne.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    ozols 01.12.2016, 17:03:42

    Malači , tā turpināt !

  • -3
    Latvija pāri visām! 01.12.2016, 18:07:37

    Atkal tie angļvalodīgie nosaukumi...
    Kur skatās valodas komisija?
    Būtu kādi Medvedji Podmoskovnije, sen būtu sacēluši traci:)

  • -1
    Barons 01.12.2016, 19:19:07

    Biedr Kurzemniek
    Vaig izlasit tekst rūpigak.Tur ir teikt,ka to turnīr rīko NBA Junijor līg iekš sadarbib ar Latvijs basketbōl savienib.Un NBA nav no tav mīļot Krievij,le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: