Pašvaldības uzņēmums Ventspils nekustamie īpašumi sadzirdējis un apmierinājis iedzīvotāju prasības, lūdzot administratīvo ēku Užavas ielā 8 padarīt pieejamāku apmeklētājiem ar kustību traucējumiem un vecākiem ar bērnu ratiņiem.

Novembra beigās Ventspils kompānijas SIA Pilsbūve būvnieki pabeidza ēkas Užavas ielā 8 pirmā stāva telpu pārplānošanas darbus un jaunas ieejas ierīkošanu ēkā ar uzbrauktuvi vecākiem ar bērnu ratiņiem un personām ar kustību traucējumiem, kā arī aprīkojot to ar automātiski atveramām durvīm. Pie ieejas ēkā no Užavas ielas puses jau ir uzstādīta informatīvā norāde, ka ieeja invalīdu ratiņos un ar bērnu ratiņiem ir no pagalma puses. Automātiskās durvis darbojas trīs režīmos, toskait ‒ sensora, kad no ārpuses tās atveras, tuvojoties objektam. No iekšpuses durvis atveras automātiski, nospiežot speciālu slēdzi, kas atrodas pie sienas kreisajā pusē durvīm. Durvis tāpat var atvērt arī parastajā režīmā. Līdztekus papildu ieejas mezglam pirmajā stāvā izbūvēta mūsdienīga sabiedriskā tualete, kas arī pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Patlaban tiek gatavoti dokumenti objekta nodošanai ekspluatācijā, skaidro Ventspils nekustamo īpašumu (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Valdis Lesiņš. VNĪ ir objekta pasūtītājs. Lesiņš stāsta, ka telpu pārplānošanas projekts tika sagatavots jau pirms diviem gadiem. Iespēja piešķirt finansējumu projektam radās šogad, kad tas arī tika īstenots. Finansējumu projektam atrada no līdzekļiem, kas iekasēti no komerctelpu nomas, skaidro Lesiņš.

Administratīvajā ēkā Užavas ielā 8, kas pieder VNĪ, atrodas vairākas valsts, pašvaldības un komerciestādes, kuras katru dienu apmeklē desmitiem iedzīvotāju. Pirmajā stāvā apmeklētājus uzņem Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Ventspils nodaļa un zvērinātā notāre Gija Zablovska, otrajā stāvā atrodas VNĪ un SIA Venttermo birojs, bet trešajā stāvā ‒ vēl viena pilsētas pašvaldības iestāde Komunālā pārvalde. Visvairāk apmeklētāju ir PMLP nodaļā un pie notāres. Daudzi iedzīvotāji jau sen bija pievērsuši uzmanību tam, ka cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kuri pārvietojas ratiņkrēslos, kā arī māmiņām ar bērnu ratiņiem pieejamība ēkai Užavas ielā 8 līdz šim bija ierobežota, stāsta Lesiņš. Tagad iedzīvotāju vēlme ir apmierināta.

«Mēs ļoti priecājamies par tādu telpu plānojuma uzlabošanu,» saka PMLP Ventspils nodaļas vadītāja Ima Geiere-Milberga. Viņa atzīst, ka ir diezgan daudz apmeklētāju, kas pārvietojas invalīdu ratiņos, tāpat PMLP bieži apmeklē māmiņas ar bērniem ratiņos. «Līdz šim bija diezgan grūti celt ratus uz kāpnēm, lai apmeklētājs varētu ienākt telpā,» atzīst Geiere-Milberga. Tagad administratīvās ēkas Užavas ielā 8 apmeklējums tiem kļuvis ievērojami vieglāks. Par otrā un trešā stāva apmeklētājiem arī ir padomāts: Tā kā izbūvēt pacēlāju šobrīd nav iespējas, pirmajā stāvā tiks izvietota informācija ar tālruņa numuriem, piezvanot pa kuriem apmeklētājs sagaidīs nonākam darbinieku, kas palīdzēs nokārtot jautājumus, kuru dēļ viņš ieradies, stāsta Lesiņš.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: