BK Ventspils basketbolisti izcīnījuši šīs sezonas pirmo kausu, Liepājas Olimpiskā centra kausa izcīņas finālā droši apspēlējot Krievijas otrās spēcīgākās līgas klubu Parma 85:68, turklāt par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Andrejs Gražulis.

Krievijas klubs, līdzīgi kā BK Ventspils, savā apakšgrupā uzvarēja abos mačos, pārspēot Liepāja/Triobet un Igaunijas komandu no TU/Rock. Fināla pirmajā ceturtdaļā abas komandas izcēlās ar augstu precizitāti izpildot tālmetienus - Ventspils 6 no 9 realizētiem trejačiem ir labs rādītājs, bet Parma šajā rādītājā bija vienkārši perfekta (5 no 5). Pēdējais trejacis tika realizēts līdz ar ceturtdaļas izskaņu, kad pretinieks izvirzījās vadībā25:23. Izšķirošie notikumi risinājās otrās ceturtdaļas ievadā, kad ventspilnieki veica 14:0 izrāvienu panākot 37:25. Pretinieks pirmos punktus guva tikai pēc sešām nospēlētām minūtēm... Arī atlikušajās ceturtdaļas minūtēs krievi nespēja pārvarēt BK Ventspils skarbo aizsardzību, un ejot lielajā pārtraukumā ventspilnieku pārsvars bija jau +14 (45:31).

Trešajā ceturtdaļā ventspilnieku pārsvars bija vēl pārliecinošāks un sagaidot pēdējās desmit minūtes pārsvars sasniedzis jau +20 (70:50). Mača galotnē spēles groži tika palaisti brīvsolī un uz šā rēķina pretiniekam izdevās nedaudz samazināt rezultāta starpību, taču ne brīdi ventspilnieku uzvara nebija apdraudēta - 85:68 un LOC kauss tiek ventspilniekiem. Tika piešķirtas arī individuālās balvas, un par visa turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Andrejs Gražulis.

Nākamās pārbaudes spēles ventspilniekiem būs nedēļas nogalē no 15. līdz 18. septembrim, kad komanda piedalīses turnīrā Prienos (Lietuva).

Ventspils un Parma (Krievija) 85:68 (23:25, 22:6, 25:19, 15:18)
Ventspils: Zaķis 11, Lomažs 10, Gražulis 10, Dīns 9, Mbodžs 9, Šķēle 9, Zeļonis 9, Kempbels 8, Ate 5, Vinstons 5

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: