Saeima vakar galīgajā lasījumā lēma no likuma izslēgt iepriekš atbalstīto normu, kas paredzēja iespēju pilsoņiem bez latviskas izcelsmes mainīt savu tautības ierakstu pret ierakstu latvietis.

Saeimā otrajā lasījumā pieņemtajos grozījumos Vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņas likumā tika paredzēta iespēja Latvijas pilsoņiem, kuri vismaz 15 gadus dzīvo Latvijā, prot valsts valodu, ir piederīgi latviešu kultūrai un apzinās un vēlas publiski nostiprināt savu piederību latviešu tautai, tiesības mainīt savu tautības ierakstu pret ierakstu latvietis. Likumprojekts paredz atvieglot pilsonības reģistrāciju ārvalstniekiem ar latvisku izcelsmi. Līdz šim likums tiesības mainīt tautības ierakstu paredzēja personai, kura ir Latvijas pilsonis, nepilsonis vai kurai Latvijas Republikā piešķirts bezvalstnieka statuss.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    reku 16.09.2016, 13:13:42

    Cik % izcelsmei jābūt latviskai?

  • 0
    Arājs 16.09.2016, 21:32:02

    Labs piemērs - māte puskrievene,tēvs - 100% nēģeris no Burkinafaso.
    Rezultāts - ceturtdaļlatviete,visiem zināmā Eirovīzijas dalībniece.

  • 0
    Novadnieks 16.09.2016, 18:41:11

    Kas tie par pekstiņiem un vēl kaut kādi lasījumi Saeimā.ja latvietis ,tad latvietis,tas pats attiecas uz citām tautībām.Vajag ieviest tādu tautību-idiots un iesaku vēlētājiem šīs tautības cilvēkus vairs Saeimā neievēlēt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: